Подробиці та результати вчорашнього бою на Світлодарській дузі
Україна

Подробиці та результати вчорашнього бою на Світлодарській дузі

30 червня 2016, 04:14
0
0
Сподобалось?
0

Вчора на Донеччині відбувся великий бій на стратегічному напрямку – Світлодарській дузі. Українські офіційні джерела практично нічого не говорять про цю подію. Першими про неї заговорили проросійські колабораціоністи.

З інформації з різних джерел випливає, що саме наші військові та добровольці, відбиваючи атаку супротивника під ранок несподівано атакували ворога у трьох напрямках у «сірій зоні», яку в порушення домовленостей «обжили» бойовики. В операції брали участь підрозділи 54-ї окремої механізованої бригади, 59-ї мотопіхотної бригади (зокрема, 25 мотопіхотний батальйон – колишній батальйон тер оборони «Київська Русь») та ДУК ПС. Нашим воїнам вдалося знищити ворожий опорний пункт поблизу населеного пункту Нова Лозова. За різними даними тут знищено до взводу бойовиків. Однак цю позицію, з огляду на небезпечну тактичну обстановку, довелося залишити. На іншій ділянці українські військові захопили стратегічні висоти 216 та 220 та практично впритул наблизилися до Вуглегірська – до міста лишилося 3 кілометри. Що цікаво, дії українських військових важко назвати порушенням мінських угод, оскільки за документом ця територія ітак мала б контролюватися українськими силовиками.

Під час операції один наш воїн загинув – це був оперний співак Василь Сліпак з ДУКу, ще мінімум 10 отримали поранення. Втрати ворога на порядок вищі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися