В Україну повернулася чупакабра
Україна

В Україну повернулася чупакабра

5 серпня 2016, 11:43
0
0
Сподобалось?
0

Після дворічного затишшя в Україні знову з’явилася чупакабра. В червні її бачили на Буковині, у селі Рукшин Хотинського району, та на окраїні Дніпра. В останні дні липня цю міфічну істоту виявили на Хмельниччині та Тернопіллі. Люди перелякані. Звідки страшний звір, що душить тварин і випиває їхню кров, узявся в нас?

Перші згадки про чупакабру датуються 1975 роком, коли на одній з ферм Пуерто-Рико за одну ніч загадковим чином загинули всі кури. В тушках, розкиданих по землі, не було ні краплі крові. Пізніше чутки про «вампіра» поширились у США та Мексиці, а потім і в Європі. Що то за звір такий загадковий? За свідченнями людей, чупакабра – великий монстр заввишки 130-150 см, на лапах якого, як правило, по три великі пальці з довгими кігтями. Мордою дещо нагадує пса чи кенгуру, шерсть майже відсутня. Хижак неймовірно швидкий. Вважається, що чупакабра полює вночі – нападає на свійських тварин, висмоктує з них кров і зникає. Найчастіше жертвами обирає кіз та кролів, але не гребує й птаством. В Україні перші повідомлення про напади цієї загадкової тварюки почали надходити у 2000-х. Бачили чупакабру на Львівщині, Київщині, Рівненщині, Тернопільщині… На Волині вона похазяйнувала не лише у різних селах, а й у Луцьку – подушила кролів на цілій вулиці в приватному секторі. Заскочили її свого часу й на околиці містечка Рожище. Тоді думки людей розділилися: хтось говорив про містичну чупакабру, а хтось – про психічно хвору дитину, яка кидалася на тварин. Відомі випадки нападу чупакабри й на людей! Тож в окремих населених пунктах організовували нічні чергування, аби вберегти громаду і живність. Повідомленнями про безпощадну тварину-вампіра ще навіть кілька років тому ряснів Інтернет. Але з 2014-го настало затишшя, люди полегшено зітхнули: чупакабра відступила від України. Й ось знову чотири свіжі випадки. На Буковині, у Рукшині, особливо стурбовані, адже впевнені, що неподалік оселилася ціла сім’я монстрів з дитинчатами! Одне невелике створіння вдалося заколоти вилами, коли воно пробралось, аби похазяйнувати у хліві. На Хмельниччині, у селі Новолабунь Полонського району, чупакабру застрелили й виклали знімки у Мережу.  А жителі села Шманьківчики Чортківського району Тернопільської області прибили дивного звіра арматурою. Той внадився пити кров з домашньої живності. Протягом двох тижнів звірина тероризувала садиби, по-вампірськи випиваючи кров з дієтичних кролів. Не гидувала й курми. Чупакабру впіймали, коли вона бігла по Шманьківчиках з упольованим гусеням у зубах. Люди загнали її у металеву трубу, один вихід заблокували камінням, а на другий кінець поставили клітку, в яку й «вистукали» зайду. Не довго думаючи, хтось із мисливців прибив «пришельця» арматуриною.

Однозначної версії походження цієї істоти нема. Говорять про генетичні мутації, медичні експерименти над тваринами, в результаті яких і «вивели» чупакабру. Деякі уфологи й окультисти описують її як іншопланетянина.

Світлана РІДНА   


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися