В Україні спростили установку лічильників на «світло»
Україна

В Україні спростили установку лічильників на «світло»

23 серпня 2016, 16:11
0
0
Сподобалось?
0

Купити облік приладу можна поза обленерго. Кабмін дозволив споживачам самостійно вибирати і купувати лічильники, скасувавши монополію обленерго на установку лічильників. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Ухвалення цього рішення дозволить не тільки скасувати монополію енергопостачальників, а й забезпечити споживачам значну економію коштів, впевнені в уряді.

"Пропонується змінити правила користування електроенергією для населення і дати можливість споживачам економити. Суть змін: потрібно скасувати монополію обленерго в частині лічильників і спростити процедуру їх параметризації. Побутовий споживач зможе тепер сам купити диференційований лічильник, тоді як раніше це можна було зробити тільки в обленерго, а енергопостачальник повинен прийняти наданий лічильник і провести процедуру його параметризації. Причому тепер також встановлені терміни параметризації – 3 дні для міста і 5 днів для села", – пояснив глава Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк.

Як відомо, установка двофазних лічильників дозволяє економити електроенергію за рахунок зниженого "нічного" тарифу, якщо він передбачений тарифною сіткою обленерго.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися