На посту головного тренера збірної Шевченко дебютував з нічиєї з Ісландією
Україна

На посту головного тренера збірної Шевченко дебютував з нічиєї з Ісландією

6 вересня 2016, 11:12
0
0
Сподобалось?
0

Вчора за порожніх трибун на НСК «Олімпійський» у Києві збірна України розпочала відбір до чемпіонату світу з футболу 2018 року. Синьо-жовті приймали у столиці чвертьфіналіста останнього чемпіонату Європи – команду Ісландії. Матч став першим для нового тренерського штабу нашої команди на чолі з Андрієм Шевченком.

Україна – Ісландія – 1:1

Голи: 0:1 – Фіннбогасон (6), 1:1 – Ярмоленко (41).

Україна: 12. П`ятов, 2. Бутко, 4. Соболь, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 10. Коноплянка, 16. Сидорчук (8. Зозуля, 62), 18. Коваленко, 20. Ракицький, 22. Зінченко (9. Шахов, 89).

Ісландія: 1. Халльдоурссон, 2. Сайварссон, 6. Р. Сігурдссон, 7. Гудмундссон (20. Халльфредссон, 84), 8. Б’ярнасон (21. Траустасон, 74), 10. Г. Сігурдссон, 11. Фіннбогасон, 14. Аурнасон, 15. Бьодварссон, 17. Гуннарссон (к), 23. Скуласон (19. Магнуссон, 42).

Поки що можна зробити висновок, що заміна тренерського штабу не принесла кардинальних змін у гру національної команди. Не надто змінився і стартовий склад збірної. Однозначно виправдав довіру молодий Соболь, нарешті місце в «основі» отримав Бутко і теж не зіпсував загальної картини. А ось Зінченко і Коваленко старалися, та загалом сподівань не виправдали.

Андрію Шевченку зі своїми колегами поки що не вдалося вирішити проблему захисної лінії. Обороною, як і діями усієї команди мав керувати Олександр Кучер, який вийшов на поєдинок з вікінгами з капітанською пов’язкою. Але саме гра нашого капітана і викликала найбільше запитань особливо на початку першого тайму. Уже на старті матчу швидкий випад ісландців вилився практично у вихід Фіннбогасона один в один з П’ятовим. Наш голкіпер відбив удар впритул, але потім м’яч влучив у Кучера і знову від рикошетив на ногу Фіннбогасону. Цього разу вікінг розстріляв уже порожні ворота. Після голу українці розгубилися, і могли взагалі віддати матч. Найближче до подвоєння переваги вікінгів був Бьодварссон. У штрафному майданчику він легко корпусом відтіснив все того ж Кучера і з убивчої позиції розстрілював П’ятова. Наш голкіпер здійснив сейв, але його ніхто не підстрахував і тільки через те, що Бьодварсон з другої спроби не поцілив у порожні ворота, рахунок не змінився.

В нашої команди попереду нічого не виходило. Українці доходили лише до штрафного майданчика гостей, а далі вікінги надійно перекривали усі можливі шляхи для розвитку атак. Напевно саме тому українці вдалися до ударів з середньої відстані. Свою гармату почав періодично розряджати Ракицький. Це був своєрідний канадський вхід у зону, говорячи хокейною технологією. Оскільки Халльдоурссон постійно відбивав м’яч перед собою, у гравців атаки з’являлася можливість вдало зіграти на підбиранні чи добиванні. Так і сталося на 41-й хвилині. У потрібному місці опинився Ярмоленко. Він одним доторком лівої ноги опрацював м’яч після відскоку, а другим розстріляв ворота.

У другому таймі ісландці були максимально налаштовані утримати нічийний результат. Наша команда відзначалася старанням, але бракувало останнього пасу. Та все ж шанс вирвати перемогу команді Шевченка було подаровано. Бутко, вдало прикриваючи м’яч корпусом у штрафному майданчику гостей, заробив пенальті. Коноплянка, який виглядав блідувато протягом матчу, міг стати його героєм. Але ні, Євген з 11-метрової позначки не поцілив у ворота.

Цікаво, що з рахунком 1:1 у першому турі завершилися усі матчі першого туру у групі «І». Такі ж «мирові» розписали Фінляндія й невизнане Косово, а також Хорватія і Туреччина. Тож у другому турі команди почнуть все з початку.

https://www.youtube.com/watch?v=1W_DSIUBg1s


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися