У вересні-жовтні молочка в Україні суттєво подорожчає
Україна

У вересні-жовтні молочка в Україні суттєво подорожчає

7 вересня 2016, 08:51
0
0
Сподобалось?
0

У вересні-жовтні ціна на молочні продукти приблизно зросте на 15-20%. На ціну молочних продуктів вплине девальвація гривні, подорожчання електроенергії та зростання закупівельних цін на молоко.

Про це пише «Агравері» з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока.

Аналітик АВМ Яна Музиченко: «Наразі закупівельні ціни на молоко активно зростають і така тенденція буде спостерігатися в найближчому майбутньому. На кінець серпня кілограм молока екстра ґатунку вже коштував близько 6 гривень, а у розпал осіннього періоду може досягти і 8-9 гривень. При цьому роздрібні ціни на молочні продукти можуть підскочити на 15-20%. Справа в тому, що подорожчання сировини лише один фактор в ланцюгу ціноутворення. Крім того, всі очікують зростання комунальних послуг. В першу чергу електроенергії. До того ж, як передбачає НБУ Україну чекає чергова хвиля девальвації. Як відомо, основна частка комплектуючих, заквасок та ферментів, які використовують у переробці імпортні. Це у свою чергу вагомо вплине на собівартість кінцевого продукту».

За прогнозами аналітика вже цієї осені  у магазинах молоко 2,5% жирності в дешевій упаковці буде коштувати 16,20 грн/кг, кефір, також в дешевій упаковці, близько 21 грн/кг, масло 82% жирності – 155-160 грн/кг, а спред (72,5%) – 67-70.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися