Російські військові кораблі та літак переслідували українське прикордонне судно
Україна

Російські військові кораблі та літак переслідували українське прикордонне судно

9 вересня 2016, 03:17
0
0
Сподобалось?
0

Днями корабель морської охорони «Поділля» Держприкордонслужби та патрульний літак відомства несли службу у північно-західній частині виключної економічної зони України. За ініціативи прикордонного відомства, з метою збору доказової бази щодо фактів агресії, захоплення об’єктів та майна України і незаконної промислової діяльності Російської Федерації в районах Голіцинського і Одеського газових родовищ, на кораблі також перебували представники НАК «Нафтогаз України», ПАТ «ДАТ Чорноморнафтогаз», ДП «Науканафтогаз», Державної екологічної інспекції, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Під час переходу «Поділля» через Каркінітську затоку та в подальшому з наближенням до Голіцинського і Одеського газових родовищ, бойові кораблі та літак ЗС РФ в порушення загальновизнаних принципів, норм та правил міжнародного права здійснювали небезпечні маневри чим перешкоджали законним діям прикордонного корабля.

Як повідомляють у прес-службі ДПСУ, бомбардувальник ЗС РФ Су-24 на небезпечній висоті декілька разів здійснював обліт корабля «Поділля». У районах незаконної діяльності анексованих РФ бурових платформ СКР «Сметливый» із наведеною на прикордонний корабель артилерійською установкою та СРЗК «Приазовье» ЧФ РФ здійснювали небезпечні маневрування, створюючи таким чином передумови до навігаційних подій.

Незважаючи на явно провокативні дії ЗС РФ екіпаж «Поділля» діяв рішуче і виконав завдання у виключній економічній зоні України. По факту агресивних дій російської сторони у відкритому морі відносно корабля Держприкордонслужби України Адміністрація ДПСУ доповіла керівництву держави і поінформувала МО, ГШ, МЗС та зацікавлені правоохоронні органи.

https://www.youtube.com/watch?v=8AeprqtjO2Q


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися