В Україні чекають агресивну епідемію грипу
Україна

В Україні чекають агресивну епідемію грипу

26 вересня 2016, 22:41
0
0
Сподобалось?
0

Як повідомив заввідділом Чернівецького лабораторного центру Юрій Падурару, згідно з прогнозом Українського центру з контролю та моніторингу захворювань, розробленим на підставі рекомендацій ВООЗ, у сезоні 2016-2017 років в Україні очікується  циркуляція одразу кількох штамів вірусу грипу: А/Каліфорнія/7/2009(H1N1), A/Hong Kong/4801/2014(H3N2) та B/Brisbane/60/2008, до яких може приєднатися ще й В/Phuket/3073/2013.

- Жоден із цих штамів грипу не є новим, всі вони вже раніше циркулювали в Україні, однак небезпеку побільшує їх одночасна поява. Особливо це стосується штамів більш агресивного вірусу грипу типу А, у тому числі пандемічного А/Каліфорнія/7/2009(H1N1), - каже фахівець.

 Через високу мінливість вірусів грипу та збільшення їх кількості, а також з огляду на погіршення соціально-економічної ситуації, у новому епідсезоні в Україні прогнозують збільшення кількості захворілих на грип до 8 млн осіб проти 5,8 млн. осіб у минулому.

Єдиним рятунком як не від самого грипу, то бодай від його смертельно небезпечних наслідків є вакцинація. Однак хоча зараз саме час робити профілактичні щеплення, у жодній із найбільших аптечних мереж Чернівців протигрипозної вакцини ще немає.

Джерело: Промінь


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися