Збірна України втратила перемогу у Туреччині
Україна

Збірна України втратила перемогу у Туреччині

7 жовтня 2016, 09:11
0
0
Сподобалось?
0

Українська збірна з футболу під керівництвом Андрія Шевченка зіграла другий матч відбору до ЧС-2018. Наша команда була дуже близька до перемогу у Туреччині, але забракло сил на кінцівку матчу, буде за що нарікати і на суддів.

Туреччина – Україна – 2:2

Голи: 0:1 – Ярмоленко (26 – з пенальті), 0:2 – Кравець (29), 1:2 – Туфан (45+1), 2:2 – Чалханоглу (81 – з пенальті).

Туреччина: 1. Бабаджан, 2. Озбайракли, 3. Балта (22. Айхан, 47), 4. Топрак, 9. Тосун, 10. Чалханоглу, 11. Унал (5. Джигерджи, 47), 15. Топал, 16. Туфан (20. Шен, 77), 18. Еркін, 21. Мор.

Україна: Україна: 12. П'ятов, 2. Бутко, 4. Соболь, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 10. Коноплянка (22. Петряк, 82), 11. Кравець (8. Зозуля, 74), 13. Ордець, 9. Коваленко, 21. Зінченко (16. Сидорчук, 47).

Переможця цього матчу команди могли з’ясувати ще у першому таймі. Українська команда виявилася як ніколи готовою до тиску турецької збірної. Хоча саме турки грали перед рідними трибунами, їм це не надто допомагало. Команда Шевченка вміло гасила високим пресингом наступальні потуги суперника і швидко контратакувала флангами. Україна цілком логічно вийшла вперед на 26-й хвилині, коли за фол проти Кравця арбітр призначив 11-метровий у ворота Бабаджана. Реалізував пенальті Ярмоленко. За кілька хвилин він віддячив партнеру за надану гольову нагоду. Тепер, уже з гри забив Кравець, використавши пас Ярмоленка. Під завісу тайму Кравець ще й поцілив у поперечину турецьких воріт. На цьому можна було б і закінчувати й спокійно зіграти по рахунку у другій половині гри, але ж ні. Уже компенсований до 45 хвилин час турки забили українцям у роздягальню, команда Фатіха Теріма вдало розіграла кутовий.

Другий тайм команди розпочали на шалених швидкостях і на зустрічних курсах. Турки багато тримали м’яч, українці високо пресингували і вдало грали на підборі. Господарі переважно вдавалися до ударів з-за меж штрафного майданчика, а наша команда контратакувала змістовніше. Правда, в основному, загроза воротам Бабаджана йшла уже тільки через лівий фланг, де давали перцю туркам Коноплянка і Соболь. Чудову нагоду вони створили для Кравця. Після удару нашого футболіста з лінії воротарського м’яч зачепив голкіпера і зрикошетив у поперечину. Також Бабаджан врятував свою команду після потужного удару Соболя.

На жаль, втримати запропонований турками темп українці змогли тільки десь хвилин 70. Далі справи в команди Андрія Шевченка пішли не дуже. Не допомогли зовсім і заміни. Турки ж, відчувши слабину, пішли на штурм. При цьому ще почали провокувати українських футболістів, багато розмовляти з арбітрами і навіть підказувати їм правильні рішення. Десь не витримала напруги і суддівська бригада з Німеччини. Одного лише Мора, який більше був схожий на артиста розмовного жанру, можна було видалити з поля кілька разів. Не зреагував адекватно головний арбітр Мануель Грефе і на спробу одного із захисників турецької збірної поштовхатися із боковим суддею. Зрештою, на 81-й хвилині було призначено досить сумнівний 11-метровий у ворота Андрія П’ятова. Чалханоглу з рикошетом від стійки переграв нашого воротаря. Перемога була втрачена, але зробити щось, щоб повернути її в українців уже просто не було сил. Тож Шевченко і Ко змушені задовольнитися лише другою нічиєю у відбірковому турнірі.

У паралельних матчах групи «І» Хорватія не лишила каменя на камені від Косово – 6:0, а Ісландія здобула вольову перемогу над Фінляндією – 3:2.

https://www.youtube.com/watch?v=4stBDWyaARU


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися