Білоруський літак змусили приземлитися у «Жулянах» під загрозою підняття винищувачів?
Україна

Білоруський літак змусили приземлитися у «Жулянах» під загрозою підняття винищувачів?

22 жовтня 2016, 04:35
0
0
Сподобалось?
0

21 жовтня літак «Боїнг 737-800» білоруської авіакомпанії «Бєлавіа», що виконував рейс за маршрутом «Жуляни»-Мінськ, повернувся в аеропорт вильоту на вимогу української сторони. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті компанії, передає ТСН.

Згідно з повідомленням, о 15.25 літак зі 136 пасажирами і 6 членами екіпажу вилетів з аеропорту «Жуляни». Через 10 хвилин, за 50 кілометрів до входу в повітряний простір Білорусі, командиру авіалайнера надійшла вказівка від диспетчера повітряного руху районного центру «Київ» про негайне повернення в «Жуляни». У разі невиконання команди обіцяли підняти винищувачі, повідомляє «Бєлавіа».

Літак повернувся в київський аеропорт. Після посадки з борту повітряного судна українські поліцейські зняли одного чоловіка, який виявився громадянином Вірменії. Після дозаправки о 16.37 літак знову вилетів у Мінськ і благополучно там приземлився. В «Бєлавіа» відзначають, що українські правоохоронці відпустили затриманого, і він в той же день о 19.00 вилетів в Білорусь. Авіакомпанія заявила, що має намір вимагати з ДП «Украерорух» відшкодування витрат, пов'язаних з поверненням літака до міжнародного аеропорту «Жуляни».

Відомо також, що примусова посадка літака була виконана на вимогу Служби безпеки України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися