Фермер відновить дерев’яну церкву
Україна

Фермер відновить дерев’яну церкву

25 жовтня 2016, 19:20
0
0
Сподобалось?
0

Козацьку дерев'яну церкву XVIII століття у селі Мала Ростівка Вінницької області взявся відновлювати місцевий фермер. За попередніми підрахунками, потрібно близько 3 млн грн.

У селі проживає кілька сотень людей, однак немає храму — віряни ходять за два кілометри до сусіднього Чагова. Але у Малій Ростівці є Покровська церква. Це козацький храм, зведений у XVIII столітті. Зараз дах провалився, бані зруйновані, але стіни ще міцні.

"Хотіли побудувати нову - це обійшлося би дешевше. Але вирішили таки відновити традиційне українське, – розповідає Vlasno.info. місцевий фермер Микола Мотузюк. – Уже підняли та вирівняли фундамент, зробили покриття із єврорубероїду. Зараз працюємо над підлогою, вона теж має бути дерев'яною — для збереження акустики".

Планують відновити куполи й хрести. Фресками розпишуть приблизно 140 кв. м стін. Дах і підлогу зроблять із сосни, стіни — із дуба.

У невідреставрованому храмі провели дві служби. Священник Української православної церкви Київського патріархату приїздить із Чагова.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися