Україна

Українець придумав пристрій, який змушує працювати паралізовану руку

27 жовтня 2016, 20:34
0
0
Сподобалось?
0

Неймовірно! Українець Олександр Шумський придумав пристрій, що допомагає людям після травм мозку і інсультів відновити дрібну моторику паралізованої руки. Пристрій коштує $500. Він допомагає відновити зв'язок мозку з паралізованою рукою, щоб реабілітація пройшла швидше і ефективніше.

На працюючу руку надягають рукавичку з сенсором, який зчитує рухи вказівного пальця. Коли той згинається, посилає Bluetooth-сигнал рукаву на непрацюючій руці. Пристрій генерує електророзряд, що проходить через м'яз, і активує мотонейрони.

«Це практично натуральний спосіб запуску м'яза — він „не бачить“ різниці між електрикою і стимулом, посланим мозком. Правильно налаштований під людину розряд не викликає дискомфорту, і в результаті ми отримуємо силу скорочення м'яза в кілька кілограм: людина не тільки може самостійно одягатися, тримати чашку і ложку, а й піднімати дволітрові пляшки», — каже Шумський.

Система допомагає налагодити дрібну моторику, мотивує користувача до вправ, а також може в рази прискорити реабілітацію. Вага всього пристрою — близько 250 грамів, тож людина може однією рукою сама надіти його, ввімкнути і налаштувати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися