У Польщі бандити викрали торгівця деревиною з України
Україна

У Польщі бандити викрали торгівця деревиною з України

22 листопада 2016, 18:30
0
0
Сподобалось?
0

Українець Микола Б. шукав компаньйонів по бізнесу у сусідній Польщі. З ним вийшов на зв’язок якийсь чоловік, який представився підприємцем із будівельного бізнесу. Він переконував, що у передмісті Варшави купив трохи землі і хоче там збудувати мікрорайон дерев’яних будиночків. Вони домовилися про зустріч. На українця в обумовленому місці чекали троє чоловіків, які запросили його до офісу у двоповерховому будинку.

Там гостю приснули в обличчя газом, вдягли наручники та зв’язали ноги.

Про подробиці викрадення написав «Монітор Інфо».

Українця протягом кількох годин били і залякували. Один із нападників застосовував кастет і телескопічну палицю. Інший зловмисник погрожував нещасному зброєю і навіть стріляв у нього з пістолета, щоправда холостими набоями. Також нападники імітували повішення жертви. Зловмисники вимагали 100 тисяч доларів. Вони погрожували, якщо не отримають грошей, викрадуть його дружину та ґвалтуватимуть її два тижні. Переконували, що потім вивезуть жінку до однієї з арабських країн і продадуть до публічного дому. Нападники знали, що Микола Б. мав у магазинах товар, вартістю щонайменше 450 тисяч злотих.

Про зникнення чоловіка у поліцію повідомила його жінка. Проте її слова правоохоронці не сприяли достатньо серйозно.

Тим часом Микола Б. переконав викрадачів, що передасть їм 60 тисяч злотих і 20 вантажівок деревини, вартістю приблизно у 80 тисяч євро. Перед звільненням підприємця злочинці наказали йому торкнутися до рукоятки та курка пістолета. Вони сказали, що так перестраховуються, бо зброю використовували під час злочину. Одразу після звільнення Микола Б. звернувся у поліції. Коли він спілкувався зі слідчими на його телефон подзвонив один із викрадачів. Вони домовилися про зустріч, щоб передати викуп. Однак викрадачі відмовилися від деревини й вимагали лише готівку. Підприємець поїхав на зустріч, але вже під захистом поліцейських. Правоохоронці затримали двох викрадачів – Давіда З. і Вєслава З., які були переконані, що отримують сумку із грішми. Третій із нападників, Лукаш М., попався у руки поліції кількома днями пізніше, коли звернувся до комісаріату в Старих Бабіцах у зв’язку зі стеженням, яке велося за ним під час процесу.

Слідство у справі викрадення вела прокуратура Варшави. Підозрювані не визнають вини. Вони переконують, що зустрілися із Миколою Б. та випили із ним кілька пляшок горілки, після чого відвезли його додому. Тепер слово за судом.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися