Україна перестала постачати воду в «ЛНР» через борги
Україна

Україна перестала постачати воду в «ЛНР» через борги

2 грудня 2016, 13:15
0
0
Сподобалось?
0

Постачальником води для понад мільйона мешканців на тимчасово окупованих територіях Луганщини є комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал», і лише 80 тисяч споживачів послуг підприємств живуть на контрольованій українською владою території. Тобто, більше ніж 90 % видобутої води підприємство постачає на тимчасово окуповану територію, але оплату за це не отримує! Внаслідок чого КП «Попаснянський районний водоканал» не має можливості розраховуватися за енергоносії, сплачувати заробітну плату, закуповувати витратні матеріали.

Загальна сума витрат на здійснення господарської діяльності КП «Попаснянський районний водоканал» за рік складає 242 мільйони гривень, з них 230 мільйонів – за поставлену на тимчасово окуповану територію України воду. Луганська облдержадміністрація у 2015-2016 роках виділила на підтримку КП «Попаснянський районний водоканал» 74,5 млн грн, але цих коштів для компенсації підприємству витрат за спожиту електричну енергію не вистачає. Враховуючи надзвичайну ситуацію із забезпечення питною водою у регіоні, Міжнародний Комітет Червоного Хреста оплатив рахунки за електроенергію в розмірі 13,9 млн грн та планує оплатити залишок за листопад 2016 року.
На сьогодні заборгованість КП «Попаснянський районний водоканал» перед ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» за електроенергію складає близько 124 млн грн. Виходячи з наявної заборгованості ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» 1 грудня 2016 року знеструмило агрегати Петровської насосної станції 2-го підйому, якими здійснювалася подача води у напрямку Луганська – близько 10 тисяч метрів кубічних на добу.
Раніше у рамках домовленостей тристоронньої контактної групи у Мінську для проведення розрахунків за поставлену воду на непідконтрольну українській владі територію створено
ТОВ «Джерело нового життя». 25 серпня 2016 між ним та КП «Попаснянський районний водоканал» укладено договір на послугу з централізованого питного водопостачання, відповідно до якого розрахунки повинні розпочатися з 4 вересня поточного року. Але, на 1 грудня 2016 року – жодного розрахунку не здійснено! Окупанти не бажають нести відповідальність за населення, яке мешкає на захоплених територіях.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися