Рада підтримала підвищення «мінімалки»
Україна

Рада підтримала підвищення «мінімалки»

7 грудня 2016, 08:00
0
0
Сподобалось?
0

Верховна рада в цілому підтримала законопроект, яким підвищується мінімальна заробітна плата та страхові виплати. «За» законопроект № 5130 проголосувало 227 народних депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, основною метою прийняття проекту акта є вдосконалення законодавства у сфері підвищення мінімальної заробітної плати та страхових виплат, легалізація відносин у сфері зайнятості та оплати праці, шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення, а також накладання штрафів за його порушення.

Як зазначається, проектом акта передбачається новий порядок формування тарифної сітки оплати праці. Крім того, у бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) встановлюватиметься Кабміном, а в небюджетній сфері підприємства визначатимуть тарифні ставки самостійно у колективних договорах. При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижчою за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на 1 січня календарного року, йдеться в документі.

Також, законопроект передбачає в частині пенсійного забезпечення на 2017 рік продовження: особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів; визначення максимального розміру пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися