Українські телеканали стануть платними
Україна

Українські телеканали стануть платними

8 грудня 2016, 17:14
1
0
Сподобалось?
0

1 січня в Україні набувають чинності зміни до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо уточнення умов розповсюдження програм телерадіоорганізацій в складі універсальної програмної послуги. Таким чином, з нового року медіагрупи отримують право вимагати з операторів платного телебачення плату за мовлення каналів в їх мережах. На даний момент медіагрупи озвучили мінімальну вартість свого контенту для мереж платного ТБ, при укладанні договорів в грудні цього року. Відзначимо, що канали продаються тільки пакетами.

Пакет каналів 1+1 media (6 каналів: «1+1», «2+2», «ТЕТ», «Плюсплюс», «Уніан ТБ» і «Бігуді») – 0,75 грн за абонента в місяць.

Пакет каналів StarLightMedia (6 каналів: «СТБ», «ICTV», «Новий канал», «QTV», «М1» та «М2») – 0,75 грн за абонента в місяць. Пропозиція дійсна до 1 січня, з 1 січня вартість складе 1,5 грн.

Пакет каналів «Медіа Група Україна» (3 канали: «Україна», «НЛО TV» і «Індиго TV») – 0,45 грн за абонента в місяць.

Пакет каналів Inter Media Group (9 каналів: «Інтер», «НТН», «Мега», «Enter-фільм», «Піксель», «K1», «K2», «Zoom» і «EuroNews») - 3 грн за 1 абонента в місяць.

«5 канал» коштуватиме операторам кабельних мереж 0,1 грн за одного абонента на місяць.

Всі ціни, зазначені вище, мають одну обмовку – медіагрупи будуть погоджувати вартість з кожним провайдером в залежності від його абонентської бази. За інформацією представників медіагруп, ціни з 1 січня 2017 року можуть збільшитися в кілька разів».

У перекладі на просту мову все це означає, що користувачам телевізійних кабельних мереж слід готуватися до підняття цін операторами, які тепер повинні будуть оплачувати пакети українських медіагруп.

Поки що спокійно можуть почуватися ті, хто переглядає українські телеканал через супутникові антени, але не довго. Канали, що входять в українські медіагрупи, планують закодувати супутниковий сигнал вже на початку 2018 року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Остап
    Остап

    При цьому для розповсюдження програм універсальної програмної послуги провайдер не зобов'язаний укладати договори з відповідними телерадіоорганізаціями. Достатньо власнику кабельної мережі об'явити тендер для Мовників телеканалів на доставку телепрограм споживачу. Звісно за плату з прибутку Мовника, а не за рахунок абонплати.

    15 січня 2017, 07:11
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися