На Світлодарській дузі українці понесли втрати, але розгромили супротивника і вийшли на нові позиції
Україна

На Світлодарській дузі українці понесли втрати, але розгромили супротивника і вийшли на нові позиції

19 грудня 2016, 18:51
1
0
Сподобалось?
0

Як відомо, вчора близько 6 ранку під прикриттям вогню артилерії та мінометів ворог здійснив спробу захопити два опорні пункти ЗС України в районі населеного пункту Луганське. Маневр був невдалий, але протягом дня бойовики ще двічі намагалися його повторити. Кожній атаці передував потужний вогневий наліт з допомогою мінометів і гармат. За даними Генштабу ЗСУ, усього було здійснено три вогневих нальоти тривалістю від трьох до шести годин кожний. Загалом за цей період по наших підрозділах було випущено 34 снаряди калібром 122 мм та 694 міни калібрів 120 та 82 мм. Це був найінтенсивніший бій за останні 5 місяців. Про запеклість свідчать і відео, які з’явилися сьогодні у мережі.

https://www.youtube.com/watch?v=1fHQyEDY2o4

https://www.youtube.com/watch?v=lN4GxcUVu6w

Начальник Об’єднаного оперативного штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Сирський розповів, що вогонь з артилерії і мінометів противник вів безпосередньо з окупованих населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве. Це не давало Силам АТО можливості реагувати у відповідь, аби не допустити втрат серед мирного населення. Представник Генерального штабу ЗС України звернув увагу, що зазначені бойові дії відбулися в районі, який знаходиться на відстані 36 кілометрів від лінії зіткнення відповідно до Меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Завдяки добре організованій системі спостереження Сил АТО, наміри російських окупаційних військ щодо наступу в районі так званої Світлодарської дуги були розкриті. Українські бійці прийняли бій, у ході якого перехопили ініціативу, відкинули противника та здійснили контратаку у фланг противнику. Ворог був вимушений відійти, кинувши при цьому військове майно та спорядження російського виробництва.
Зі свого боку волонтер Юрій Мисягін розповів у «Фейсбук», що в результаті затяжних і важких боїв бійці 54 окремої механізованої бригади зайняли нові стратегічні позиції, відбивши у супротивника ліс, з якого постійно відбувалися обстріли українських позицій.

За офіційними даними, українська армія втратила п’ятьох бійців, шестеро отримали поранення, десять контужені і травмовані.

Цифри волонтерів і учасників АТО спершу кардинально відрізнялися від цих даних. Так представник ДУК Маруся Звіробій спершу поширила інформацію про 19 загиблих. Однак пізніше уточнила її у бік зменшення. Так у першому батальйоні 54 бригади, а саме цей підрозділ прийняв на себе основний удар, загинули 5 військовослужбовців. Одного бійця втратив батальйон територіальної оборони «Київська Русь». Волонтер Юрій Мисягін зазначив, що наші поранені переважно не важкі і знову рвуться у бій.

Щодо втрат бойовиків, то вони куди відчутніші. За підтвердженими даними 20 бандитів загинули, більше 30 отримали поранення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Коментарі

  • НЭ БАНДЭРА
    НЭ БАНДЭРА

    Сегодня в Одесский военный госпиталь без сознания были доставлены двое молодых людей 19 и 21 года с отрубленной рукой у каждого. Судя по документам, пострадавшие являются жителями львовской и полтавской областей Украины — что они делали в Одессе сейчас выясняет полиция. На отрубленных руках имеются татуировки: «Слава Бандэре» и «Москаляку на гиляку» Вчера около 18 часов недалеко от Авдеевки РДГ армии ДНР были обнаружены 5-ть трупов нацгвардеейцев . Трое были заколоты вилами (орудие убийства находились в телах), а у двоих лопатами перебиты шейные позвонки — лопаты так же обнаружены рядом с телами...

    5 січня 2017, 20:48
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися