В Україні створять дорожній патруль
Україна

В Україні створять дорожній патруль

26 грудня 2016, 11:32
0
0
Сподобалось?
0

Із 2017 року на дороги України вийдуть нові патрульні поліцейські - дорожні. Ліквідація ДАІ негативно позначилась на ситуації з ДТП - їхня кількість збільшилась по всій країні, наголосив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич. Дорожня поліція має контролювати ситуацію на дорогах і забезпечувати там безпеку.

Її сформують на базі департаменту патрульної поліції України, а також у складі дорожньої поліції будуть колишні інспектори ДАІ і співробітники спецпідрозділу "Кобра".

"Зараз дорожня патрульна поліція потрібна 100-відсотково. Ліквідувавши ДАІ, створили патрульну поліцію, але вона має занадто багато функцій: дотримання загального порядку, крадіжки, розбої в таке інше. Тому слідкувати одночасно і за тим, і за іншим наша поліція не в змозі. До того ж, у всьому світі є правоохоронні органи, які забезпечують порядок на дорогах. Там існує саме дорожня поліція, яка спеціалізується на цій сфері. Ми у цьому велосипед не придумали", - коментує Gazeta.ua експерт з автоправа Володимир Караваєв.

Патрулі будуть працювати на міжнародних трасах, де зафіксований найбільший рівень ДТП.

У структурах управління патрульної поліції створять роти і батальйони дорожньої патрульної поліції. Її формування відбуватиметься у 2 етапи. Перший етап набору кандидатів триватиме до 1 серпня наступного року, другий - до 1 грудня. У столиці до лав дорожніх патрульних планують набрати 600 осіб.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися