Україна невдовзі передасть бойовикам півтора десятка полонених — СБУ
Україна

Україна невдовзі передасть бойовикам півтора десятка полонених — СБУ

27 грудня 2016, 09:54
0
0
Сподобалось?
0

Українська сторона завершує підготовку для передачі 15-ти полонених незаконним збройним формуванням Донбасу. Аналогічне рішення очікується від іншої сторони. Про це повідомив радник керівника СБУ Юрій Тандіт.

Як стверджує Тандіт, з подачі президента України Петра Порошенка буде зроблений безпрецедентний крок, і вже незабаром українською стороною п'ятнадцять чоловік будуть передані бойовикам. Це шість жінок і дев'ять чоловіків, зазначив представник СБУ. За його словами, це хворі люди, які скоювали злочини проти територіальної цілісності України і входять до списків, які подали представники самопроголошених республік.

«Ми сподіваємося, що цей знак доброї волі, призведе до конкретних результатів з іншого боку. Ми впевнені, що РФ зробить все, щоб вчинити так само, тому що нам потрібно йти далі в цьому процесі», - заявив Тандіт.

Також він підкреслив, Україна докладає максимум зусиль для звільнення захоплених противником українських бійців і патріотів. Українська сторона готова віддавати за кожну свою людину в полоні 4 бойовика, додав він, оскільки розуміє, що рішення приймаються в Москві, тому необхідно відновлення процесу обміну.

Раніше нардеп Надія Савченко заявила про особисту домовленість з лідерами бойовиків про обмін полоненими. За її словами, одного бійця АТО або патріота обмінюватимуть на чотирьох бойовиків. 226 з української сторони і 52 людини з боку НВФ, сказала вона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися