Українцям для купівлі електромобілів запропонують субсидії
Україна

Українцям для купівлі електромобілів запропонують субсидії

4 січня 2017, 11:18
2
0
Сподобалось?
0

До 2020 року кількість електромобілів на українському ринку сягне 15% - обіцяє Мінінфраструктури. Для того, аби громадяни купували "зелені" авто, планують ввести субсидії. Про це в рамках круглого столу, присвяченого перспективам розвитку електротранспорту в Україні, повідомив міністр інфраструктури, представник "Народного фронту" Володимир Омелян.

Кабмін скасує ПДВ та акцизний збір на електромобілі. Тим, хто вперше купуватиме автомобіль з нульовими викидами, скасують збір до Пенсійного фонду. За оцінками міністерства, це зменшить вартість електричних автомобілів в Україні на 21,6%, передає Аutocentre.

Поки що сума субсидій невідома. Купівлю електроавтівок планують заохочувати доплатою. Міністерство інфраструктури України розробляє спеціальний механізм грошової компенсації витрат на придбання таких машин. Однак міністр не уточнив строків запровадження механізму.

Також Омелян спрогнозував появу на ринках України відомих виробників авто. Серед них - Toyota, Volkswagen, PSA Peuageot-Citroen, GM, Hyundai, Honda, Suzuki, Nissan и Fiat.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Ірина
    Ірина

    Краще б запропонували знижки на ввіз нових авто з Європи, а не той безглуздий законопроект, який вони прийняли https://112.ua/statji/po-mashinu--v-evropu-kak-silno-podesheveyut-poderzhannye-avto-v-ukraine-315321.html

    4 січня 2017, 17:14
    Відповісти
    • Краще б запропонували знижки на ввіз нових авто з Європи, а не той безглуздий законопроект, який вони прийняли [url]https://112.ua/statji/po-mashinu--v-evropu-kak-silno-podesheveyut-poderzhannye-avto-v-ukraine-315321.html[/url]

      4 січня 2017, 17:15
      Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися