Після нагород і вітань від Президента військових залишили святкувати Новий рік у холодному ангарі
Україна

Після нагород і вітань від Президента військових залишили святкувати Новий рік у холодному ангарі

4 січня 2017, 18:36
0
0
Сподобалось?
0

У Збройних силах України розгорівся скандал, через недбале ставлення командування до військових, яких прилітав у Маріуполь вітати Петро Порошенко. Загалом на урочистостях в аеропорту Маріуполя були присутні понад 100 бійців. 15 з них герої, які відзначилися на Світлодарській дузі. За інформацією волонтерів, бійців на нагородження звозили вантажівкою. Втомлених після переїзду військових змусили займатися стройовою підготовкою. А після того, як відбулося нагородження про них просто забули. Вони сиділи в порожньому аеропорту. Голодні і страшенно втомлені. Потім, як худобу, загнали в холодний ангар. Там і зустріли Новий рік.

Про гіркий присмак від вітання Президента згадала також командир мінометного розрахунку Валерія Бурлакова. Вона під час церемонії попросила Петра Порошенка, аби військовим дали гелікоптер, аби повернутися у свої підрозділи. Відповідну обіцянку бійцям дали, однак після відльоту Президента не виконали.

В результаті поїздка Президента покликана підняти бойовий дух військових викликала у них масу негативу.

Як тільки інформація від бійців та волонтерів просочилася в мережу, на неї відреагував міністр оборони України Степан Полторак.

«Обурений діями керівництва штабу АТО, командування ОТУ «Маріуполь» та 54 бригади, які не забезпечили належної доставки та розміщення військовослужбовців, викликаних з підрозділів для нагородження. Доручив Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України провести службове розслідування щодо неналежного перевезення та розташування військовослужбовців Збройних Сил України – учасників урочистостей у Маріуполі Донецької області 31 грудня 2016 року. Дав вказівку прискорити хід службового розслідування. До 5 січня ВСП має доповісти про посадових осіб, винних у ситуації, що склалася. Усіх винних посадових осіб буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності», – написав міністр у «Фейсбук».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися