Міністр оборони покарав 7 вищих офіцерів ЗСУ за забутих солдатів в аеропорту Маріуполя
Україна

Міністр оборони покарав 7 вищих офіцерів ЗСУ за забутих солдатів в аеропорту Маріуполя

7 січня 2017, 04:13
0
0
Сподобалось?
0

У п’ятницю завершилося розслідування інциденту з бійцями 54-окремої мехбригади, які у передноворічний вечір були запрошені у Маріуполь на нагородження Президентом за героїчний бій на Світлодарській дузі. Як відомо, їх після урочистостей, «забули» відправити у частини, й військовослужбовцям довелося зустрічати Новий Рік у терміналі маріупольського аеропорту.

За підсумками службового розслідування сім посадовців Міноборони отримають дисциплінарні санкції. Про це повідомив керівник оборонного відомства України Степан Полторак.

«Ознайомився з результатами проведеного службового розслідування за фактом неналежної організації перевезення та розташування військовосужбовців – учасників урочистостей у Маріуполі 31 грудня 2016року. Сім посадових осіб, чиї дії призвели до виникнення цієї ситуації, отримають дисциплінарні стягнення», - зазначив він.

Радник Петра Порошенка Юрій Бірюков натомість повідомив, що мова йде про офіцерів рівня полковників і генералів. Також він розповів, що за військовими справді збиралися відправити вертоліт, як вони того і хотіли, але різке погіршення погодних умов не дозволило цього зробити. Новенький КРАЗ-кунг, який привіз бійців у Маріуполь був несправний – у нього не працювали усі три передбачені обігрівачі. Зрештою військових помістили у термінал аеропорту у місце, де розквартирований 131 батальйон охорони.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися