Раптовий призов офіцерів запасу: в Генштабі розповіли, скільки призвуть і кому «пощастить»
Україна

Раптовий призов офіцерів запасу: в Генштабі розповіли, скільки призвуть і кому «пощастить»

11 січня 2017, 14:44
0
0
Сподобалось?
0

Як зазначили в Генштабі ЗСУ, така діяльність абсолютно вписується до вимог Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу"

Призов офіцерів запасу не є мобілізацією або її складовою, мобілізацію ніхто проводити не збирається. Про це заявив начальник юридичної служби Генштабу ЗСУ Максим Кушнір, передає "Укрінформ".

"Ця система є фактично інструментом Міністерства оборони для гнучкого реагування на потреби Збройних Сил у фахівцях дефіцитних спеціальностей різного плану. Така діяльність абсолютно вписується до вимог Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", який набув чинності ще в березні 1992 року", – пояснив він.

Кушнір наголосив, що йдеться про обмежений призов фахівців, а не про мобілізацію. "В даному випадку йдеться про офіцерів первинних посад в підрозділах на рівні взводу або роти. Наразі кількість таких посад обмежена, ми навіть теоретично можемо залучати менше відсотка від загальної кількості офіцерів запасу. Тому тим офіцерам запасу, яким пропонуватиметься служба за призовом, скажімо так, пощастить", – сказав він.

Раніше голова Генштабу Віктор Муженко повідомив, що в Україні оголосили про рішення призвати офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри університетів, проте не служили в армії, щоб вирішити проблему з комплектуванням офіцерського складу.

"Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тисяч осіб. Це потужний ресурс, який повинен ефективно використовуватися", – зазначив він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися