Україна

Економиш субсидію? Не плати обов’язковий платіж

23 січня 2017, 16:07
0
0
Сподобалось?
0

Субсидія – це адресна безготівкова допомога сім’ї, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг. Як повідомляє прес-служба відомства, якщо сума зекономлених субсидій за комунальну послугу більша, ніж обов’язковий щомісячний платіж, то субсидіанти мають право не сплачувати(!) додаткові кошти за спожиті газ, тепло, електроенергію чи воду.

У міністерстві закликають не вірити інформації про те, що якщо не використати в повному обсязі газ, воду та інші комунальні послуги, на які призначено житлову субсидію, то в кінці року доведеться доплатити. Якщо сім’я використала менше, ніж встановлено соціальним нормативом, у наступному місяці вона має законне право на те, щоб зекономлені кошти були зараховані в рахунок наступних платежів, у тому числі обов’язкової плати за комуналку.

Наприклад, у грудні обов’язковий платіж становить 1000 гривень за соціальною нормою 400 кубів газу, а фактично використано лише 300 кубів, залишок – вартість 100 кубів – можна використати у січні, ці суми постачальниками комунальних послуг повинні зазначатися у платіжці як переплата (з мінусом).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися