Зачистка по-російськи: у Москві помер організатор захоплення Луганщини Валерій Болотов
Україна

Зачистка по-російськи: у Москві помер організатор захоплення Луганщини Валерій Болотов

28 січня 2017, 20:05
0
0
Сподобалось?
0

Вчора російські та сепаратистські ЗМІ повідомили про смерть Валерія Болотова – першого ватажка «ЛНР», який безпосередньо організував і здійснював захоплення адмінбудівель в обласному центрі Луганщини. Чоловік, якому мало виповнитися 47 років у лютому, помер від інфаркту у власній квартирі у Москві. Це улюблений спосіб вбивства ще радянських спецслужб. Валерій Болотов став уже другим діячем, який помер у Росії. Першим був ватажок харківського «Оплоту», антимайданівець та бойовик Євген Жилін. Його розстріляли в одному з ресторанів.

Валерій Болотов уродженець російського міста Таганрог. Воював на російському боці у кількох локальних конфліктах. Був головою Спілки ветеранів повітряно-десантних військ Луганської області. Всій Україні став відомий 5 квітня 2014 року. Тоді він оприлюднив відкрите відеозвернення до мешканців сходу України із сепаратистськими закликами до опору центральній владі. 

https://www.youtube.com/watch?v=0-mNs__dz7s

До «деконспірації» Болотова змусили дії міліції Луганщини, яка у досить складних умовах все-таки продовжувала діяти. Міліціонери на початку квітня провели спецоперацію і вилучили у луганських колаборантів 300 автоматів, гранатомети, пістолети, рушниці та холодну зброю. Болотов та його «соратники» опинилися у критичній ситуації. Вилучена зброя була здана в обласне СБУ на збереження. Уже наступного дня СБУ було здане колаборантам та російським бойовикам разом із вилученим арсеналом.

Валерій Болотов став першим керівником терористичної організації «ЛНР». Проте за кілька місяців залишив «посаду» після замаху та важкого поранення.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися