Гройсман розповів, коли подешевшають ліки
Україна

Гройсман розповів, коли подешевшають ліки

31 січня 2017, 09:44
0
0
Сподобалось?
0

Ліки подешевшають з лютого. Про це заявив Прем'єр- міністр Володимир Гройсман.

"Я переконаний в тому, що з 1 лютого, коли будуть заходити нові партії ліків, ми доб'ємося і почнемо бачити зниження цін на категорії цих ліків", - заявив він.

Коментуючи заяви про нібито неможливість забезпечення зниження ціни на ліки з 1 лютого, Глава Уряду зазначив, що передбачав створення дефіциту ліків, як тільки Уряд почне наводити порядок в утворенні цін на лікарські засоби.

"Найголовніший парадокс полягає в тому, що в Польщі ціни на одні і ті ж ліки дешевше, ніж в Україні. Як тільки до цього парадоксу наблизився, відразу почалися атаки на Уряд. Ми будемо йти в заданому напрямку. Що стосується ліків, наше завдання - забезпечити зниження ціни за трьома категоріями - гіпертонія, цукровий діабет і бронхіальна астма", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Уряд визначив діючі речовини в препаратах за вище названими трьома нозологіями, взяв за аналоги препарати у п'яти сусідніх країнах і визначило ту ж ціну в Україні, зазначив Прем'єр.

"Сказали спекулянтам, умовно кажучи: "Ви більше не будете заробляти тільки тому, що ви монополісти на цьому ринку", і поставили крапку, – підкреслив Гройсман. – Чому українці, заробляючи менше, повинні платити більше за ліки, які їм життєво необхідні?".

При цьому Уряд відстежує виконання рішення щодо зниження ціни на ліки, працює спеціальна група, зазначив Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що обговорював це рішення на зустрічі з фармацевтичними виробниками, і буде ще проводити такі зустрічі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися