Гонтареву звинуватили у незаконному кредитуванні Приватбанку
Україна

Гонтареву звинуватили у незаконному кредитуванні Приватбанку

1 лютого 2017, 09:26
0
0
Сподобалось?
0

Київський суд зобов'язав національне антикорупційне бюро України розпочати досудове розслідування проти голови Нацбанку Валерії Гонтаревої. Її підозрюють у незаконному кредитуванні Приватбанку. Про це повідомляє FinClub.

"Ми подали заяву в НАБУ, яке її не зареєструвало в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Тому ми подали заяву в суд по невнесенню в ЄРДР. Суд задовольнив нашу скаргу на бездіяльність слідчого і зобов'язав НАБУ внести почати досудове розслідування", - заявив партнер компанії "Кравець і партнери" адвокат Ростислав Кравець.

У заяві на ім'я НАБУ йдеться, що Нацбанк 20 грудня надав Приватбанку кредит рефінансування на 15 млрд грн за ставкою 16% на період до 30 грудня 2016 року.

"В період, коли в Приватбанк була введена тимчасова адміністрація і регулювання діяльності банку здійснювалося Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, НБУ надав банку кредит рефінансування на термін 10 днів", - пише Кравець.

Адвокат посилається на те, що по закону Нацбанк може підтримати банк шляхом кредитування, якщо за всіма кредитами, наданими НБУ, немає простроченої заборгованості. Тоді як Гонтарева 19 грудня заявила, що "прострочена заборгованість Приватбанку за стабілізаційними кредитами становила 14 млрд грн із загальної заборгованості 19 млрд грн".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися