Україна

Безвіз з Європою запрацює вже влітку?

3 лютого 2017, 15:36
0
0
Сподобалось?
0

Вкотре українців втішають безвіком з Європою. Цього разу говорять, що він запрацює вже з цього літа. Мовляв, вже в липні українці їздитимуть до ЄС «вільно».

Що безвізовий режим України з Євросоюзом почне повноцінно працювати влітку 2017 року, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на джерела в Єврокомісії та Раді ЄС. «Співрозмовники в Єврокомісії та Раді ЄС стверджують, що український безвіз буде схвалений наприкінці весни, а запрацює – влітку. Найчастіше звучить припущення, що вже в липні українці їздитимуть до ЄС без віз. Можливо, навіть з 1 липня», — йдеться в публікації.

Для розблокування українського безвізу ЄС має остаточно схвалити «механізм призупинення». Процедура його ухвалення орієнтовно триватиме до кінця лютого.

«У березні можна розраховувати на початок тріалогу щодо України (у випадку Грузії він забрав лише один день), в квітні – переклад та розгляд документа в Європарламенті, в травні – на схвалення Радою ЄС. Якщо відхилень від графіку не буде, червень стане датою початку роботи безвізового режиму України з ЄС», — пише видання.

Зазначається, що фактична дія безвізу на кордоні може розпочатися в червні, а остаточне рішення Ради ЄС ухвалять в травні, після президентських виборів у Франції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися