Шок: посол Німеччини в Україні заявив, що вибори на Донбасі можливі і за присутності російських військових
Україна

Шок: посол Німеччини в Україні заявив, що вибори на Донбасі можливі і за присутності російських військових

7 лютого 2017, 18:03
0
0
Сподобалось?
0

Відсутність російських військ не є обов'язковою умовою проведення виборів на Донбасі.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель в інтерв'ю «РБК-Україна», повідомляє «Європейська правда».

Райхель наголосив, що вибори мають відбутися в умовах, що відповідають європейським стандартам, і тому безпека є однією з ключових умов.

«Але не обов'язково, що вибори на Донбасі можуть відбутися тільки тоді, коли там не буде російських військ або на кожній міській адміністрації буде вивішено український прапор», – заявив посол.

В якості прикладу посол навів останні парламентські вибори в НДР, які відбулися за присутності Західної групи радянських військ і при комуністичному режимі, який на той час існував у східній Німеччині.

«Я звичайно ж не стверджую, що ситуація на Донбасі ідентична, я просто хочу сказати, що все залежить від обставин. Тому ми повинні зробити обставини такими, щоб вибори стали можливими», – зазначив дипломат.

В той же час, за словами посла, неможливо наполягати на тому, щоб Росія першою виконала всі залежні від неї вимоги для того, щоб провести вибори, а потім почати виконувати її вимоги.

Міністерство закордонних справ запросило посла Німеччини Ернста Райхеля для пояснень через його заяви щодо врегулювання на Донбасі. Також у міністерстві висловлюють подив щодо того, що заяви, які розходяться з публічною позицією Берліну, звучать від Ернста Райхеля не вперше. Зокрема, у грудні на конференції «Аудит зовнішньої політики України» відбулася його публічна суперечка із заступником міністра закордонних справ Вадимом Пристайком після того, як посол заявив, що Україні не потрібен аналог «плану Маршалла».

Також від Райхеля і раніше лунали заяви про можливість проведення виборів на Донбасі ще за збереження російського контролю над окремими районами Донецької і Луганської областей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися