Хліб подорожчає до 17 гривень
Україна

Хліб подорожчає до 17 гривень

13 лютого 2017, 11:26
0
0
Сподобалось?
0

Ціна на хліб за останній місяць зросла на 2 гривні. Найдешевша буханка білого хліба тепер коштує 9,25 грн, а ще місяць тому він був 7,25. Про це повідомляють жителі Вінницької області. Про це інформує Газета.юа.

"Це суттєве зростання ціни. Ми з чоловіком пенсіонери. За дві хлібини раніше віддавали 14 гривень. А тепер ледь влазимо у двадцятку", - розповідає жителька селища Чечельник на Вінниччині.

За зиму батон подорожчав на 20%, хліб від 5% до 10%. Ціна на нього і далі зростатиме, бо з лютого подорожчали газ і електрика.

Також на собівартість виробництва хліба вплинуло підвищення мінімальної зарплати від 1 січня 2017 року вдвічі – до 3,2 тис. грн. Та ще й податки на неї за кожного працівника пекарні виростуть мало не вдвічі. Ті, хто працював на межі рентабельності, - закриються. Це означає - менше хліба в продажу та менше конкуренції. Є загроза монополії. Подібне сталося з гречкою.

Також вплинуло скасування пільг для сільгоспвиробників, адже вони часто – й пекарі. А це – ще плюс 20% до ціни на хліб.

Експерти кажуть, що вартість хліба зростатиме, аж доки не досягне європейської - близько 17 грн за хлібину.

"Хліб дорожчатиме. "Український" додасть у ціні 50-55 копійок. Батон – копійок 40. Дорожчатимуть і смаколики – плюс близько 10%. Але виробник змушений це робити, інакше просто не виживе", - говорить аграрний експерт Денис Марчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися