Передмістя Парижа у вогні — люди збунтувалися після згвалтування поліцейськими хлопця
Україна

Передмістя Парижа у вогні — люди збунтувалися після згвалтування поліцейськими хлопця

13 лютого 2017, 11:41
0
0
Сподобалось?
0

У Франції всю ніч не вщухали масові протести, які вилилися в безлади. Близько двох тисяч людей вийшли на акцію протесту проти поліцейського свавілля, яка закінчилася безладами і затриманнями. Як підсумок – згорілі машини, розбиті вітрини, бійки і десятки затриманих. Поліцейські для розгону мітингувальників застосували сльозогінний газ, пише AFP.

Нагадаємо, приводом для протестів стала подія, що сталася минулого тижня. Під час затримання поліцейські жорстоко побили і згвалтували чорношкірого юнака. Постраждалий стверджує, що піддався зґвалтуванню за допомогою поліцейської палиці. Інцидент зафіксувала камера спостереження. 

Лікарі підтвердили факт зґвалтування. Підліток ще два місяці не зможе вийти з лікарні.Влада мовчала дві доби, але після шквалу критики пацієнта відвідав сам президент Франсуа Олланд.

Чотирьох правоохоронців відсторонили від роботи до завершення розслідування, проти одного почали офіційне розслідування.

Проте цього місцевим жителям здалося недостатньо – заворушення тривають.

Нагадаємо, подібні заворушення почалися в сусідньому передмісті Кліші-су-Буа, як реакція на загибель двох підлітків, які намагалися сховатися від поліції. Заворушення перекинулися і на інші французькі передмістя і переросли в масові погроми й насильство у майже сотні населених пунктів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися