Військове містечко у Луцьку хочуть перенести для будівництва житла військовослужбовцям
Україна

Військове містечко у Луцьку хочуть перенести для будівництва житла військовослужбовцям

13 лютого 2017, 14:24
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні відбулася оперативна нарада у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у режимі відеоселекторного зв’язку з керівниками окремих територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, головами районних державних адміністрацій, міськими головами. Участь у нараді взяли заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, заступники міського голови Андрій Киця, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця.

Розпочавши нараду, Володимир Гунчик поінформував про результати робочої наради у місті Івано-Франківськ, яку провів Президент України Петро Порошенко із головами обласних адміністрацій та обласних рад. Одним із ключових питань на порядку денному було використання вільних коштів, які надходять із митниці, на благоустрій регіонів, а саме на ремонт та відновлення автомобільних доріг.

Також на нараді акцентували на активізації створення об'єднаних територіальних громад. Верховною Радою України уже прийняті відповідні зміни у законодавстві, які дозволяють приєднувати до уже створених ОТГ окремі сільські та селищні ради.

Володимир Гунчик на минулому тижні здійснив поїздку до Києва, де проводив робочі зустрічі у різних міністерствах та відомствах. Зокрема під час зустрічі із Прем'єр — міністром України Володимиром Гройсманом обговорили питання перенесення військових містечок №51 і №54 у Луцьку на територію військвого аеродрому. А на вивільнених територіях планують будувати житло для військовослужбовців, розраховане на 3000 квартир. Проект передбачає виділення коштів у сумі 200 млн грн із державного бюджету.

Про створення місцевих служб цивільного захисту в області та Єдиної системи протипожежної охорони в умовах децентралізації влади доповідав начальник управління ДСНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук. За його словами, в області працює 103 підрозділи пожежної охорони. Основними передумовами для створення нових підрозділів є наявність пожежно-рятувальної техніки, транспортних депо, коштів на утримання підрозділів та кваліфікованого персоналу. З грудня 2016 року проводиться навчання працівників місцевих служб цивільного захисту у новостворених ОТГ.  


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися