Пенсіонери зможуть «докупити» стаж!
Україна

Пенсіонери зможуть «докупити» стаж!

19 лютого 2017, 23:45
0
0
Сподобалось?
0

Пенсіонери отримають можливість «докупити» відсутній стаж, сплативши до Пенсійного фонду внески за відсутні роки роботи. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

За словами міністра, серед 12 млн українських пенсіонерів далеко не всі мають повний стаж, і реальної актуалізації пенсійних виплат затребують всього близько 6 млн з них. За словами міністра, з точки зору піар-ефекту найбільш ефективним було б просто підняти всім пенсії на 200 грн, однак подібне рішення було б несправедливим.

«Ми повинні дати сигнал і тим, хто внесків не платить, що в майбутньому вони втратять через це шанс на гідне пенсійне забезпечення», – зазначив він.

Водночас, як зазначає видання, це не означає, що пенсії тих, кому не вистачає стажу, буде заморожено, однак виплати їм будуть підніматися на мінімальному рівні, в якості індексації на рівень інфляції.

При цьому відсутній стаж можна буде докупити, сплативши до фонду внески за відсутні роки роботи. Скажімо, десять відсутніх років стажу при мінімальному внеску в 704 грн обійдуться у 85 тисяч гривнь…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися