Як переселенцям з Донбасу отримувати пенсію на вільній території?
Україна

Як переселенцям з Донбасу отримувати пенсію на вільній території?

27 лютого 2017, 12:32
0
0
Сподобалось?
0

«Куди звертатися пенсіонерам, які переселилися з Донецької та Луганської областей до інших регіонів України, для продовження виплати пенсії за місцем фактичного перебування (проживання)? Які для цього документи необхідно надати?»

Тетяна МИРКІНА, Житомирська область

Перше, що треба зробити, – стати на облік як внутрішньо переміщена особа. Є такі способи стати на облік: звернутися до місцевого управління соціального захисту населення за місцем перебування або до регіонального штабу з питань переселенців (такі штаби найчастіше розміщені на вокзалах). Якщо ви тимчасово перебуваєте в місцях компактного проживання переселенців, зверніться до уповноважених осіб (працівники житлово-експлуатаційних організацій або уповноважені особи сільських і селищних рад), які відвідують місця проживання внутрішньо переміщених осіб. Для взяття на облік переселенець заповнює заяву. Також він дає згоду на обробку, використання, зберігання його персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

Разом із заявою особа подає паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу. Для продовження виплати пенсії після переїзду необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України в районі (місті, районі у місті), де пенсіонер фактично перебуває (проживає). Надати заяву про запит пенсійної справи та довідку про взяття на облік. До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу пенсіонера (паспорта й пенсійного посвідчення), а також копія довідки про надання ідентифікаційного номера (за наявності). 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися