Волинь втратила ще одного Героя
Україна

Волинь втратила ще одного Героя

26 лютого 2017, 20:18
0
0
Сподобалось?
0

Війна забрала життя ще одного лучанина. На Алеї Героїв у Мелітополі (Запорізька область) 23 лютого 2017 року з військовими почестями поховали 44-річного старшого сержанта Збройних Сил України Васіна Олександра Костянтиновича - уродженця міста Луцька, випускника луцького НВК-ЗОШ-9... Про це у мережі повідомив Олександр Пирожик.

Цю звістку привіз до Луцька з Мелітополя його батько, лучанин Костянтин Васін - Почесний донор України, член НСЖУ, депутат Луцької міської ради двох демократичних скликань. Обидва його сини, Саша та Костя, пройшли пекло війни з Росією. Десантник Костя більше розповідав про війну, мотопіх Саша - більше відмовчувався. Батько досі до кінця не уявляв, крізь яке пекло довелося пройти його старшому сину.

Старший сержант ЗСУ Олександр Васін служив у 23-му Окремому мотопіхотному батальйоні "Хортиця" в одній із найгарячіших точок війни - під Широкіним за Маріуполем. На його очах гинули українські морпіхи, сапери, снайпери... Він, кулеметник десантно-штурмового кулемету, заступник командира взводу, знищив не одного агресора-окупанта, сам зазнавав поранень. Тут же, під Широкіним, пережив перший інфаркт. Пережив на ногах, у строю, як справжній Воїн...

Бійця відправили до Мелітополя, де нині мешкає його матір, на лікування та реабілітацію. 1 березня він мав повернутися в стрій. Але не встиг - поповнив стрій Небесних Воїнів. Серце більше не витримало - повторний інфаркт, за словами судмедексперта, буквально розірвав його серце на шматки. Воно вибухнуло вже не від тих сотень вибухів, які він пережив, а від раптової тиші вдома, у себе в ліжку.

Тяжко буде пережити літньому батьку таку втрату. Вона огорне невідрадною скорботою 70-річний ювілей двічі депутата міської ради, який прийде до батька двох героїв війни 11 березня 2017 року.

Прийде думами про старшого сина, який по завершенні війни збирався повернутися до Луцька і продовжити службу. І про меншого сина-воїна, який залишається в строю, в елітній 95-й десантно-штурмовій бригаді. І про те, чому йому, росіянину по батькові та німцю по матері, доводиться у ХХІ столітті хоронити від вибухів російського окупанта рідного сина?!

Вічна пам'ять і слава Героям! І будьмо уважними та чуйними до тих, хто живе поруч...


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися