Аваков просив повноважень на розгін учасників торгівельної блокади
Україна

Аваков просив повноважень на розгін учасників торгівельної блокади

28 лютого 2017, 23:28
0
0
Сподобалось?
0

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков просить Антитерористичний центр дати силовим органам повноваження розганяти учасників «блокади торгівлі з окупантами» на Донбасі. На нараді з представниками металургійних підприємств під керівництвом прем'єра Володимира Гройсмана він сказав, що «лібералізм» Кабміну і переговори з учасниками блокади ні до чого не призводять.

Про це пише «Українська правда».

«Я зараз сидів і згадував 14-й рік, коли я вранці прокидався – і мені на стіл лягало зведення: скільки залізничних колій підірвали, у якому місці і як це позначиться на транспортуванні… Місяця не пройшло, як у нас у 20-градусний мороз відключилася Авдіївка. Бізнес на крові? Піар на крові!», – заявив голова МВС.

«Володимире Борисовичу, лібералізм нашого уряду не знає меж. Місяць нашої ліберальної політики, ваших ліберальних переговорів з ініціаторами цієї блокади – з ініціативи Березюка, наскільки я знаю, – ні до чого не призводить. Треба приймати рішення», – заявив Аваков.

«Що стосується контрабанди. Давайте теж один одного не обманювати. У нас контрабанда через західний кордон – уся країна знає – значно більша, ніж через східний. При чому тут контрабанда? Контрабанда – це окремий процес, проти якого треба дуже чітко працювати, ним займаються предметно й чітко», – наголосив він.

Аваков сподівається, що до середи Гройсман дасть команду – і служба «підготує, нарешті, постанову Кабінету міністрів, яка посилить порядок переходу».

«І я, так само, як і Ви, наполягаю на ситуації мінімального критичного імпорту – товарообміну, який забезпечить лише життєво необхідні речі для України. Це питання законодавчо буде врегульовано – і тоді в кого в голові є думки, повинен із цим погодитися, а в кого в голові лише піар, ці люди мені не цікаві в масштабах країни, навіть якщо в них є мандат народного депутата», – заявив міністр.  

«І я просив би керівників Антитерористичного центру, зваживши всі наші багатотерпіння, прийняти відповідні рішення. І ми ці рішення забезпечимо», – сказав голова МВС.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися