У Києві акція протесту під судом, який не зміг обрати запобіжний захід Насірову
Україна

У Києві акція протесту під судом, який не зміг обрати запобіжний захід Насірову

5 березня 2017, 23:56
0
0
Сподобалось?
0

Під будівлею Солом’янського суду Києва, де для голови ДФС Романа Насірова мали обрати міру запобіжного заходу, зібралися нардепи та громадські активісти з вимогою провести засідання суду та не дати можливості вивезти підозрюваного з будівлі.

Зібратися усіх під судом закликав нардеп-журналіст від БПП Мустафа Найєм.

Тож на вулицю Смірнова-Ласточкіна прибули представники «Автомайдану», ветерани полку «Азов», активісти національного корпусу, представники «Руху нових сил» на чолі з Міхеілом Саакашвілі та Давидом Сакварелідзе. Серед нардепів в акції беруть участь Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Юрій Дерев'янко.

Центральний вхід до приміщення суду заблокований автівками автомайданівців. Очевидно акція триватиме цілу ніч. Біля входу до суду планують поставити намет для чергування. З приміщення є ще один вихід на іншу вулицю, де розташувалися силовики.

Строк арешту на 72 голини сплив у неділю о 23:52, адвокати Романа Насірова, який пересувається на ліжку-каталці, хочуть забрати його. Активісти ж мають намір протримати Насірова у суді до тих пір, доки або суд не обере йому запобіжний захід, або йому не оголосять нову підозру в САП чи НАБУ.

Як відомо, у ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у приміщенні лікарні Феофанія. Тут молодий і життєрадісний очільник фіскальної служби імітував інфаркт, а потім і операцію на серці. Ці дані пізніше поставили під сумнів фахівці інституту кардіології. Романа Насірова підозрюють у співпраці з біглим нардепом Онищенком, який проводив афери на газовому ринку. Від дій Насірова Україна зазнала збатків на 2 мільярди гривень. Кабмін уже відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 мільярди гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися