В МВС хочуть закриття російського «Сбєрбанку» в Україні
Україна

В МВС хочуть закриття російського «Сбєрбанку» в Україні

9 березня 2017, 15:43
0
0
Сподобалось?
0

Як відомо, президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання у Росії «паспортів» «ДНР» та «ЛНР». Спершу це виглядало і на практиці було більше схоже на декларацію. Російські журналісти навіть провели спеціальний експеримент, підіславши переселенку з Донбасу у російські банки аби та спробувала взяти там кредит. Однак у всіх інстанціях жінці чемно відмовили. Проте нещодавно банківські установи Росії такі отримали розпорядження працювати із папірцями псевдореспублік.

Зокрема, днями «Сбєрбанк» Росії розповсюдив з цього приводу офіційну заяву: «З моменту підписання указу президента РФ про визнання паспортів «ДНР» і «ЛНР» «Сбєрбанку» потрібен був час для організації прийому в якості документа, що посвідчує особу, нових видів паспортів. На сьогоднішній день «Сбєрбанк» готовий до обслуговування осіб, які звернулися з паспортами «ДНР» і «ЛНР», у всіх філіях банку».

Автоматично для Києва така заява переводить «Сбєрбанк» Росії до числа установ, які офіційно підтримують тероризм. Тому, як резонно відзначив міністр МВС Арсен Аваков, відділення такої фінансової установи не можуть працювати в Україні.

Зі свого боку голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко підкреслив, що це питання не економіки, а національної політики. НБУ немає претензій до «Сбєрбанку» Росії за фінансовими параметрами та порушення правил українського банківського ринку. Однак рішення про припинення його діяльності в Україні, як організації, котра фінансує тероризм, може бути прийняте Національною радою з питань безпеки та оборони.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися