За Романа Насірова внесли 100 мільйонів застави
Україна

За Романа Насірова внесли 100 мільйонів застави

17 березня 2017, 10:06
0
0
Сподобалось?
0

Вчора Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про внесення призначеної судом застави у розмірі 100 мільйонів гривень за підозрюваного у мільярдних махінаціях екс-очільника ДФС Романа Насірова. За інформацією нардепа Мустафи Найєма, ці кошти сплатили рівними частинами по 50 мільйонів дружина та тесть Насірова.

«Якщо ви пам'ятаєте, раніше підозрюваний повідомляв, що у нього немає коштів на внесення застави. Судячи з усього, решту суми вніс тесть, Олександр Глімбовський, власник корпорації «Альтіс-Холдинг» – другого за величиною підрядника ЄВРО-2012. (З 2010 року компанії пана Глімбовського виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн.», – зазначив Найєм.

За інформацією САП, на Насірова покладено наступні обов’язки:

- прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою;

- носити електронний засіб контролю.

- не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду;

- повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

- утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні;

- здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

У випадку порушення цього режиму прокурори САП клопотатимуть перед судом про обрання запобіжного заходу тримання під вартою.

Не важко зрозуміти, що далі все залежатиме від політичної волі вищого керівництва держави. Аби підозрюваний не втік, достатньо лише забезпечити належний рівень спостереження за ним і затримати під час спроби втечі, що автоматично підтвердить порушення режиму Насіровим й дасть змогу досягти у суді повернення його за грати. Якщо волі не буде, екс-керівник ДФС поповнить список тих, хто «примудрився» перехитрити українську правоохоронну систему.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися