Росія припинила постачати Україні дизпаливо
Україна

Росія припинила постачати Україні дизпаливо

21 березня 2017, 09:31
0
0
Сподобалось?
0

Російське дизельне паливо ось уже більше місяця не постачається на територію України по трубопроводу. Офіційно причини цього невідомі. Джерела в фірмах-постачальниках палива списують все на Федеральну службу з технічного та експортного контролю (ФСТЕК), яка не займається оформленням необхідних дозволів.

У прес-службі міністерства енергетики РФ заявили, що "у Російській Федерації відсутні міжурядові угоди щодо поставок нафтопродуктів в Угорщину і Україну, поставки дизельного палива в зазначених напрямках здійснюються господарюючими суб'єктами виходячи з економічної доцільності, відповідно говорити про припинення поставок Російською Федерацією некоректно".

У той же час у відомстві додали, що за даними ПАТ "Транснефть", поставки були припинені 8 лютого 2017 року "в зв'язку з переукладанням контрактів на експорт нафтопродуктів".

За інформацією прес-служби Міненерго, нафтопродукти, призначені для поставки в напрямку України, в даний час перерозподіляються по інших напрямках, зокрема, в Приморськ і Новоросійськ.

Радник президента "Транснефти", прес-секретар Ігор Дьомін повідомив, що "Транснефть" здійснює транспортування нафтопродуктів за заявкамивласників ресурсу, після оформлення відповідних документів на експорт. "У лютому місяці цього року були заявки від нафтових компаній з експорту дизельного палива в напрямку України. У поточному місяці оформлених експортних партій ще не було", - уточнив він.

У прес-службі НК "Роснефть", яка здійснює поставки в зазначеному напрямку, повідомили, що "нафтопродукти" Роснефти "поставляються в Україну і Угорщину відповідно до домовленостей з партнером компанії". "Контрактом передбачена можливість зміни обсягів поставок в залежності від запиту контрагента і ефективності їх реалізації для "Роснєфті", - підкреслили в компанії. 

Нагадаємо, власникам великовантажних автомобілів доведеться платати велику ціну за дизпаливо. Його вартість в Україні піднялася відразу на 1,6 грн. Ціни на бензин і автогаз продовжують утримуватися на стабільно високому рівні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися