Командувач НАТО просить США максимально посилити Збройні сили України
Україна

Командувач НАТО просить США максимально посилити Збройні сили України

24 березня 2017, 12:31
0
0
Сподобалось?
0

Про це заявив головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі і командувач армії США в Європі Кертіс Скапаротті на слуханнях у Сенаті США, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Голос Америки».

«Вони (українські військові) протистоять так званим сепаратистам, які насправді є російськими ставлениками. Росія постачає їм смертоносну зброю й також випробовує там деякі нові військові методи. Ми маємо посилити українські збройні сили настільки, наскільки це можливо», – заявив генерал Скапаротті у відповідь на запитання сенатора-республіканця Джеймса Інгофа про те, чи погоджується він з тим, що США мають надати Україні летальну зброю.

«Ми бачимо, що в Україні росіяни певною мірою роблять те, що вони робили в Сирії. Це використання українського конфлікту як полігону для випробовування їхньої новітньої технології та методів... Робота з Україною надає і нам можливість протестувати деякі речі, які ми робимо. Ми маємо надати їм системи раннього сповіщення й тому подібне, щоб вони могли протистояти тому, що роблять російські ставленики», – додав генерал.

«Рада чути, що ви підтримуєте надання летальної зброї нашим друзям в Україні. Виглядає, що ми всі з цим погоджуємося. Я про це чітко сказала цій адміністрації і сподіваюся, що ця адміністрація вирішить надати допомогу якомога раніше. Віднедавна я відчуваю все більше занепокоєння через використання Росією тактичних дронів для встановлення місцеперебування артилерії, а також технологій для блокування GPS навігації», – заявила сенатор-республіканець Джоні Ернст, коментуючи відповідь генерала.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися