Україна мінімально поступилася у Хорватії
Україна

Україна мінімально поступилася у Хорватії

25 березня 2017, 02:17
0
0
Сподобалось?
0

У п’ятому турі відбору до ЧС-2018 з футболу у групі «І» Україна зустрілася з лідером – збірною Хорватії. Підбір гравців у головного наставника нашої національної команди Андрія Шевченка зараз дуже скромний. Хтось з гравців збірної, як то Ротань, дограє свою кар’єру, комусь (Коноплянка і Бутко) бракує ігрової практики. Та й усі футболісти, які виступають за українські клуби, лише втягуються у сезон, тоді як хорвати у своїх європейських командах якраз «на ходу».

Хорватія – Україна – 1:0

Гол: 1:0 – Калінич (38).

Хорватія: 23. Субашич, 6. Мітрович, 13. Едвай, 21. Віда, 22. Піварич, 10. Модрич, 11. Брозович (15. Рог, 90+1), 19. Бадель, 7. Ракітич (8. Ковачич, 78), 16. Калінич Н. (9. Крамарич, 87), 17. Манджукич.

Україна: 12. П’ятов, 2. Бутко, 5. Кучер, 3. Ордець, 4. Матвієнко, 6. Степаненко, 22. Коваленко (18. Бесєдін, 84), 14. Ротань (16. Сидорчук, 76), 7. Ярмоленко, 10. Коноплянка, 9. Кравець (11. Селезньов, 59).

Хорвати перед трибунами рідного «Максиміра» розпочали розпочали матч надзвичайно потужно, швидко і з тотальним пресингом, а потім перейшли до рваного темпу. Українці у перші 45 хвилин в атаці виглядали беззубо, та й більше концентрувалися на захисних діях. Але це не залишало без шансів Хорватію. Найкращий момент першого тайму був у Мнджукіча. Свій вихід на побачення з П’ятовим він завершив ударом у стійку воріт. Найбільше господарі поля постачали м’ячами свого стовпа атаки Калінича. У першій половині тайму він двічі загрожував воротам нашої збірної, а третій свій шанс втілив у гол. Результативну атаку хорватів обрізкою перед штрафним майданчиком розпочав Коваленко, який увесь матч провів невдало, а завершив у штрафному майданчику Калінич, перед ударом легко відтерши від м’яча Кучера. За 45 хвилин голкіпер хорватської збірної Субашич лише одного разу змушений був серйозно вступити у гру після удару Ярмоленка. Міг, правда, й «наварити» воротар хорватів та французького «Монако» у першому таймі. Субашич невдало зіграв на виході, а Кравець лежачи не поцілив у порожні ворота.

На другий тайм хорвати знову вийшли з високим щільним пресингом і цим, напевно, збили бажання українців активніше йти вперед (немає сумнівів, що саме таке завдання синьо-жовті отримали від Андрія Шевченка у перерві). Тож другий тайм виявився ще біднішим на моменти, ніж перший. Було багато боротьби та побільшало фолів. Але тут слід відзначити іспанського рефері Антоніо Матеу Лаоса. На дві команди він показав всього один «гірчичник». Також кожна з команд у другому таймі цілком могла б розраховувати на 11-метровий, проте суддя давав грати.

Коли до фінального свистка лишалося вже мало, Андрій Шевченко провів кілька замін, щоб посилити атаку, випустив другого форварда. І свій шанс «відскочити» Україна таки мала. Коноплянка непогано виконав штрафний, Субашич відбив прямо на Ярмоленко, але Андрій пробив так високо над порожніми воротами, ніби це було регбі. Ще слід відзначити хороші підключення до атак лівого захисника «Карпат» Матвієнка, який дебютував за збірну у цьому непростому матчі. Кілька небезпечних простріл у штрафному майданчику перехопив Домагой Віда. Та останнє слово все ж було за Хорватією. Ледь не поставив жирну крапку у матчі Модрич, але його потужний удар «потягнув» П’ятов.

В інших матчах групи «І» Косово вдома поступилося Ісландії – 1:2, а турки вдома здолали фінів – 2:0. Отже, після половини матчів, лідирує Хорватія – у неї 13 очок, другі ісландці з 10 очками, Україна та Туреччина ділять 3-4 сходинку, маючи по вісім пунктів. «Козаки» випереджають «яничар» завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів.

Наступний матч наша команда зіграє 11 червня у Фінляндії.

https://www.youtube.com/watch?v=mrLVLAFBQOw


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися