Засудили генерала, який послав на вірну смерть літак з десантниками
Україна

Засудили генерала, який послав на вірну смерть літак з десантниками

28 березня 2017, 15:22
0
0
Сподобалось?
0

14 червня 2014 року при спробі доставити підкріплення оборонцям аеропорту у Луганську російськими найманцями був збитий військово-транспортного літака Іл-76,внаслідок чого загинули 49 військових – десантники та екіпаж літака. У трагедії звинуватили генерала Віктора Назарова, який керував операціями в АТО на той час.

Вчора Павлоградський суд завершив розгляд справи. Генерала визнали винним у недбалому ставленні до військової служби, що потягнуло за собою серйозні наслідки. Суд вирішив, що Назаров, перебуваючи на посаді начальника штабу АТО, знав, що аеродром Луганська перебуває в оточенні противника, який регулярно здійснює його обстріл, і що противник має у своєму розпорядженні переносні ЗРК. Тож Назарова засудили до 7 років тюрми. Окрім того Міноборони зобов’язали виплатити компенсацію родичам загиблих у розмірі по 500 тисяч гривень.

До набрання чинності вироку, який обвинувачений буде оскаржувати, Назарову залишили запобіжний захід у вигляді застави у 97 тисяч гривень. Також генерал-майор має відшкодувати державі близько 130 тисяч гривень, які було витрачено на досудові експертизи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися