Україна

Російський бізнесмен вивів з України 2,5 млрд гривень в користь бойовиків «ДНР»

1 квітня 2017, 23:21
0
0
Сподобалось?
0

Генеральна прокуратура, за підтримки підрозділів Національної поліції, викрила схему особливо великого ухиляння від сплати податків та незаконного виводу мільярдів гривень за кордон, в тому числі — для фінансування тероризму. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко.

Як зазначається, з 2012 року по сьогоднішній день дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ «Тедіс Україна» є громадянин РФ Ігор Кесаєв. У прокуратурі наголосили, що існує рішення РНБО про заборону Кесаєву виводити гроші з України.

«Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ «Тедіс» призначені особи, які всі свої рішення погоджують з членом ради директорів російського ЗАТ «Завод імені Дегтярьова» — одного з постачальників зброї терористичним організаціями «ДНР» і «ЛНР», — написав Луценко.

За його словами, за період 2015 — 2017 років з України через фірми-транзитери вивели майже 2,5 млрд грн. Крім того, деякі українські державні органи допомагали компанії утримувати монопольне становище на ринку.

Генпрокурор повідомив, що близько тисячі правоохоронців проводять у даний час обшуки в компанії «Тедіс», а також в офісі АМКУ. Про початок обшуків в АМКУ повідомило видання LB.ua, що йому цю інформацію підтвердила державний уповноважений АМКУ Світлана Панаїотіді. «Так. Співробітники Генпрокуратури тут», — сказала вона і обіцяла подробиці і причини обшуку повідомити пізніше.

Джерело: zaxid.net


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися