Дива, сотворені Сином Божим
Україна

Дива, сотворені Сином Божим

13 квітня 2017, 16:20
0
5
Сподобалось?
5

У Євангеліях згадується близько 35 Ісусових чудес. Але там немає інформації про те, скільки ж усього див Він учинив. Наприклад, у Євангелії від Матвія говориться: «Він [Ісус] побачив багато народу, – і змилосердивсь над ними, і їхніх слабих уздоровив». Скільки тоді зцілилося недужих, не повідомляється.

Для чого Ісус Христос вчиняв чудесні діяння? Щоб зміцнити людей у вірі. Ми розповімо про найбільш відомі.

Перетворив воду на вино. Це було перше чудо Ісуса Христа. Під час шлюбного бенкету в Кані Галілейській на прохання своєї матері Спаситель перетворив воду на вино.

Зцілення сухорукого. Якось суботнього дня Ісус Христос увійшов у синагогу. Там була людина з висохлою правою рукою. Фарисеї хотіли знайти обвинувачення проти Спасителя і стежили, чи не зцілить Він хворого в суботу. Він, знаючи їхні помисли, сказав: «Чи є між вами людина, яка, маючи одну вівцю, якщо вона впаде в суботу в яму, не візьме і не витягне її? Наскільки ж людина краща за вівцю! Отже, дозволено в суботу добро творити». Тоді звернувся до сухорукого і попросив: «Простягни руку твою». Сухорукий простяг, і вона стала здоровою.

Воскресіння сина вдови наїнської. Біля міських воріт Наїна Христос побачив похоронну ходу. З міста виносили для поховання померлого юнака, єдиного сина матері-вдови. Дивлячись на горе жінки, Спаситель змилосердився над нею та сказав: «Не плач». Тоді звернувся до померлого: «Юначе! Тобі кажу, встань!» Той підвівся і заговорив.

Зцілення біснуватого. На східному березі Галілейського озера у країні Гадаринській Ісус Христос зустрів біснуватого. Той, побачивши здалеку Сина Божого, прибіг та поклонився Йому. Він вигукнув: «Що до мене Тобі, Ісусе, Сину Бога Всевишнього? Заклинаю Тебе Богом, не муч мене!» У нього вселилася велика кількість нечистих духів. Біси просили Ісуса не висилати їх геть із країни, а пустити у стадо свиней, які паслися поруч. Ісус дозволив. Усе стадо свиней кинулося з кручі в море та загинуло у воді. А біснуватий зцілився.

Величезний улов риби. Це чудо створене перед покликанням Ісусом Христом перших апостолів – Симона (Петра) та Андрія. Спаситель навчав народ із човна біля озера Генісаретського. Закінчивши проповідь, Він промовив до Симона: «Попливи на глибінь і закинь невід». «Цілу ніч ми працювали і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода», – відповів той. І, закинувши сітку, рибалки спіймали безліч риби. Уловом були заповнені два човни, які від ваги почали тонути. Побачивши це, Симон (Петро) припав до колін Ісусових, каючись, що засумнівався. «Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей!» – сказав Ісус Христос. Тоді перші апостоли покинули все й пішли за Вчителем.

Приборкання бурі. Коли Ісус Христос із учнями переправлявся на човні через Галілейське озеро, піднялася буря. Човен ось-ось міг перекинутися. Перелякані учні розбудили Ісуса. Він же встав, наказуючи бурі й хвилям ущухнути. І тиша настала!

Зцілення кровоточивої жінки. Чудо здійснено Спасителем по дорозі до дому Іаіра. Жінка дванадцять років страждала від кровотечі. Вона вірила, що їй достатньо торкнутись одягу Христа, щоб одужати, тож підійшла до Нього та доторкнулася до краю одежі. І враз видужала.

Воскресіння дочки Іаіра. У начальника синагоги Іаіра була при смерті єдина донька. Він прийшов до Ісуса Христа і просив: «Моя дочка кінчається. Прийди ж, поклади Свої руки на неї, щоб видужала та жила!» Христос пішов з ним. Але підбіг слуга і повідомив, що дівчина померла. Тоді Спаситель сказав: «Не лякайсь, тільки віруй – і буде спасенна вона». Підійшовши до будинку, Христос сказав, що донька Іаіра спить. Ніхто не вірив. Тоді Спаситель, узявши її за руку, промовив: «Дівчино, вставай!» І в ту мить вона почала ходити.

Насичення народу п’ятьма хлібами. Це єдине чудо, про яке згадують усі євангелісти. Ісус Христос проповідував у пустельному місці, та учні попросили Його відпустити людей, щоб ті могли піти й купити собі їжі. Христос відповів учням: «Не потрібно їм іти, дайте ви їм їсти». «Як можна нагодувати п’ять тисяч осіб п’ятьма хлібами та двома рибами?» – подумали ті. Ісус Христос узяв їжу в руки і, подивившись на небо, поблагословив її, розламав та дав учням, а учні роздавали народові. За твердженням євангелістів, усі наситились!

Ходіння по воді. Коли учні Христа переправлялися на човні на інший бік Галілейського озера до Віфсаїді Галілейської, вони побачили Вчителя, що йде по воді. Подумали, що це привид, і від страху закричали. Ісус Христос заговорив з ними: «Будьте смілі, це Я, не лякайтесь!» Тоді Петро вигукнув: «Коли, Господи, Ти це, то звели, щоб прийшов я до Тебе по воді». Христос сказав: «Іди». Петро вийшов із човна та пішов по воді, але, злякавшись хвиль, засумнівався й став тонути. Він закричав: «Рятуй мене, Господи!» Спаситель простягнув йому руку.

Зцілення сліпонародженого. Ісус Христос після проповіді вийшов з Єрусалимського храму. На вулиці Він зустрів сліпого від народження. Учні запитали в нього: «Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим родився?» Христос відповів: «Не згрішив ані він, ані батьки його, а щоб діла Божі з’явились на ньому». Після цих слів Спаситель плюнув на землю, «замісив» грязь і помазав нею очі сліпому. Коли той вмився – прозрів.

Зцілення десяти прокажених. Христа зустріли десять прокажених (дев’ять іудев та один самарянин). Не сміючи підійти до Сина Божого, вони здалеку кричали, благаючи, аби змилостивився над ними. Той зцілив прокажених. Самарянин повернувся і подякував Христові, іудеї ж залишилися невдячними.

Воскресіння Лазаря. Був у Віфанії хворий Лазар. Він помер. Уже лежав у гробі чотири дні, коли прийшов Спаситель. Вибігла до Нього сестра Лазаря Марта і промовила: «Коли б, Господи, був Ти отут, то не вмер би мій брат…» І мовив до неї Ісус Христос: «Воскресне твій брат!» Він попросив відвалити камінь від гробу, став молитись – і звідти вийшов померлий.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися