З чого розпочати утеплення житла? — коментар експертів
Україна

З чого розпочати утеплення житла? — коментар експертів

13 квітня 2017, 17:18
0
0
Сподобалось?
0

Жити в кращих умовах та впливати на розмір своїх платіжок можливо, і це довели ті домовласники та ОСББ, які впритул взялися за утеплення своїх будинків. Про досвід термомодернізації спеціалістам REHAU розповіла Вікторія Погорєлова, відомий експерт з енерго­ефективності.

– З чого слід розпочинати термомодернізацію?

1-й етап: встановити лічильники, щоб платити за фактично спожиті послуги.

2-й етап: розпочати комплексні енергоефективні заходи. Ми маємо розуміти, що кошти, вкладені сьогодні в утеплення, повернуться не лише зменшенням плати за енергоносії, а і підвищенням комфорту проживання.

– Як підійти до вибору підрядників та матеріалів?

Вибір порядного підрядника – запорука успіху. З власного досвіду голови ОСББ можу розповісти про заміну в 2016 році старих вікон на енергоефективні з профілів REHAU. Чи можна було зробити дешевше – так, але головною вимогою проекту було дотримання державних будівельних норм (ДБН). Я дуже вдячна спеціалістам REHAU, які супроводжували процес від вибору до монтажу вікон. Подальші заміри тепловізором довели, що це справжні енергозберігаючі вікна.

– Куди звернутися за порадою тим, хто лише розпочинає процес утеплення житла?

Звичайно, в Ресурсні центри – громадські об’єднання, які володіють детальною інформацією і про потреби власників житла, і про можливості виробників та постачальників матеріалів, виконавців робіт, про програми компенсації, які діють.

Дізнатись адреси найближчих Ресурсних центрів та отримати консультацію із заміни вікон можна на безкоштовній Інфолінії REHAU: 0800-30-8888 або на сайті www.rehau.ua.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися