Усі неділі від Великодня до Трійці — особливі
Україна

Усі неділі від Великодня до Трійці — особливі

20 квітня 2017, 16:35
0
0
Сподобалось?
0

Кожна неділя після Воскресіння Христового і до Святої Трійці у церкві присвячена окремим подіям. Їх є сім, після шостої ми святкуємо Вознесіння Господнє (40-й день), а після сьомої – п’ятдесятий день, Зішестя Cвятого Духа на апостолів.

Неділя друга після Пасхи – Фомина. Після Воскресіння Ісус Христос неодноразово являвся Своїм учням, Він дозволяв їм торкатися рук і ребер Своїх, щоб переконати їх в істинності Його Воскресіння. Апостол Фома не повірив у Воскресіння Господа, доки не побачив рани від цвяхів на руках Його і не вклав руки своєї в ребра Спасителя. Христос сказав: «Ти повірив, тому що побачив Мене; блаженні ті, що не бачили й увірували».

Неділя третя – вшановує жінок-мироносиць. Це ті ж самі жінки, які безстрашно йшли за Христом, допомагали Йому в проповіді та служінні людям, підіймалися за Ним на Голгофу й не відходили від Сина Божого, незважаючи на злість книжників, старійшин, воїнів і крики народу. Це вони були свідками хресної смерті Спасителя, першими прийшли і до Гробу Господнього. Саме одній з них, святій Марії Магдалині, першій з’явився Господь після Свого Воскресіння.

У четверту неділю згадуємо зцілення розслабленого. У купальні Віфезда була цілюща вода. Зцілювався той, хто першим у неї входив. Біля купальні лежав «розслаблений», що не міг рухатися. Він страждав 38 років і майже втратив надію будь-коли стати на ноги. Бо хто ж його у воду першим опустить, коли сам сюди прийшов, щоб зцілитися? Змилувавшись, Господь зцілив нещасного Своїм словом: «Встань, візьми ложе твоє і ходи».

В п’яту неділю Церква нагадує про грішну самарянку.  Ця самарянка, яка не знала Святого Писання, відразу в Нього повірила. Чому? Коли Господь вказав їй на її гріховність, жінка визнала себе грішницею.

Шоста неділя прославляє диво зцілення сліпого від народження.

У сьому неділю Церква вшановує пам’ять учасників Першого Вселенського собору. Його скликав імператор римський Костянтин Великий, який припинив гоніння на віру Христову і встановив її як державну для своєї імперії.

Олеся КУЛІШ 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися