Євробачення-2017: вражає і шокує
Україна

Євробачення-2017: вражає і шокує

11 травня 2017, 17:12
0
0
Сподобалось?
0

7 травня у Києві відбулася церемонія відкриття пісенного конкурсу Євробачення-2017. Тим, що нині він проходить в Україні, маємо завдячувати Джамалі: українська виконавиця виграла музичне змагання торік. Хто в нинішньому конкурсі отримає пальму першості й яка країна, відповідно, перейме естафету господаря свята, стане відомо за тиждень, 13 травня. Проте Україна вже ввійшла в історію як організатор одного з найдорожчих у Європі шоу!

Витратили 30 мільйонів євро. Наша країна, у якій триває війна та яка має мільярдні борги, умудрилася викласти на організацію проведення Євробачення 890 мільйонів гривень (близько 30,5 мільйона євро). Торік на конкурс у Швеції пішло близько дев’яти мільйонів євро, в Австрії у 2015-му – в межах двадцяти… Україна ж розщедрилася. Гроші на підготовку до конкурсу виділили з державного бюджету і столичного. На що вони пішли?

Звісно, прикрашали до свята столицю. Київ оновився і посвіжішав: в окремих місцях з’явилися новий асфальт, тротуари з плиткою, щойно насаджені клумби… Багато грошей витратили на рекламу. Всюди розвішали логотип конкурсу – українське намисто.

Видовищна сцена. Понад вісім мільйонів заплатили за розробку дизайну сцени німецькому дизайнеру Флоріану Відеру. Саме ж технічне оснащення й монтаж у Міжнародному виставковому центрі обійшлись країні… у 851 тисячу євро! Зате майданчик, на якому виступлять учасники, вийшов справді видовищним. Уся конструкція – практично суцільний екран, навіть підлога. Аби її освітлити, кинули кабелів на понад 180 кілометрів. Висота сцени – 14 метрів, ширина – 70, глибина – 28, вага майже 30 тонн. Площа для виступів сягає 350 квадратних метрів.

Найдовша червона доріжка. На церемонії відкриття конкурсу влаштували прохід іноземних делегацій червоною доріжкою біля Маріїнського палацу. Її вистелили у формі кількох станцій. На неї разом із церемонією відкриття витратили… 2,5 мільйона гривень. По «золотих» 265 метрах (це рекордно довгий червоний хідник за всю історію конкурсу) пройшло 42 делегації учасників.

Пам’ятна монета. До Євробачення-2017 Нацбанк увів пам’ятну монету. Вона виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень. Нацбанк реалізовуватиме її за ціною 46 гривень. Тираж – 40 тисяч штук. На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію: панорама Києва, на якій зображено архістратига Михаїла. На реверсі – офіційний слоган та логотип пісенного конкурсу.

Відкривав півфінал лучанин Монатік. Під час організації конкурсу Україна вирішила відійти від окремих традицій. Зокрема, Джамала як переможниця не відкривала перший півфінал. Її замінив інший відомий артист – лучанин Monatik. Співак виконав пісню «Кружляє» англійською мовою. Проте Джамала зі своєю переможною композицією «1944» сколихнула публіку трохи пізніше. До речі, за свій виступ вона має отримати солідний гонорар – 985,5 тисячі гривень! Третину цієї суми за виступ пообіцяли переможниці Євробачення-2004 співачці Руслані, яка теж виконала свій хіт.

Росія відмовилася від участі. Російська виконавиця Юлія Самойлова, яка мала представляти РФ на Євробаченні-2017 і якій заборонили в’їзд через гастролі по анексованому Криму, 9 травня таки виступила. Правда, не на півфіналі в Києві, а на концерті у Севастополі.

Цьогоріч пасемо задніх. На 13 травня заплановано фінал конкурсу. Букмекери пророкують перемогу представнику Італії Франческо Габбані. У десятці фаворитів Данія, Великобританія, Нідерланди, Азербайджан, Румунія, Вірменія, Швеція, Болгарія та Португалія. А Україна? У букмекерському списку вона пасе задніх. Українським виконавцям – групі O.Torvald з композицією Time – пророкують орієнтовно 23-е місце…

Підготувала Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися