Чи має право на пільгову пенсію жінка, яка виростила чотирьох дітей?
Україна

Чи має право на пільгову пенсію жінка, яка виростила чотирьох дітей?

18 травня 2017, 17:31
0
0
Сподобалось?
0

«55 років мені виповнилось у лютому 2017 року. Маю загальний стаж 38 років. 32 з них пропрацювала в польовій бригаді дослідного господарства. Виростила четверо дітей. Чи маю право вийти раніше на пенсію?»

Валентина МАЛЯР, Рівненська область

Статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено, що пенсійний вік жінок, які народилися після 1 квітня 1961-го, становить 60 років. При цьому пенсія за віком призначається за наявності 15 років страхового стажу. Пільгова ж пенсія жінкам призначається за таких умов:

– на час звернення за призначенням пенсії жінка має бути зайнята на постійній роботі в сільськогосподарському виробництві в колгоспах, державних господарствах, міжгосподарських підприємствах, кооперативах, орендних колективах, а також у селянських (фермерських) та інших господарствах незалежно від форм власності та господарювання;

– жінка повинна виховувати п’ятеро чи більше дітей, причому на час звернення за призначенням пенсії вік п’ятої дитини має бути не меншим від 14 років.

У разі ж якщо жінка працює на постійній роботі в сільськогосподарському виробництві й у неї четверо дітей, права на пенсію за віком на пільгових умовах вона не має. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися