Невикористану субсидію повернуть до бюджету
Україна

Невикористану субсидію повернуть до бюджету

1 червня 2017, 15:54
0
0
Сподобалось?
0

Уряд встановив чіткий порядок розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидій, що надаються населенню для відшкодування витрат на оплату послуг із централізованого опалення, газо-, водо- та електропостачання. Через те, що соціальні нормативи споживання послуг, на які надається субсидія, не відповідають реальному споживанню послуг, щороку на рахунках отримувачів субсидій накопичується значна сума невикористаних коштів. До прикладу, за минулий опалювальний період  сума невикористаних субсидій становила понад 14 млрд гривень.

Держава не може залишати на рахунках у монополістів виді­лені людям гроші на оплату комунальних платежів, якщо послугу споживачам фактично не надано. Невикористана субсидія на газ і електрику, які використовуються для побутових потреб (газова колонка, плита, світло),  залишається на рахунках субсидіантів. Зекономлені 100 кубів газу або 150 кіловатів електроенергії, які використовуються для опалення будинку, будуть виплачені ощадливим сім’ям готівкою.

Все, що перевищує вартість 100 кубів газу або 150 кіловатів електроенергії, яка йде на електроопалення, та невикористані субсидії на холодну і гарячу воду за підсумками опалювального сезону буде повернуто до державного бюджету.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися