Батько покинув свою п’ятірню...
Україна

Батько покинув свою п’ятірню...

19 червня 2017, 11:03
0
0
Сподобалось?
0

Торік у червні вся Україна була прикута до телеекранів: в Одесі 37-річна Оксана Кобелецька народила п’ятірню! Причому то не було штучне запліднення – вагітність відбулася природно. Дітки народилися хоч недоношені, але здорові, й усі вижили! Це унікальний випадок не лише для нашої держави, а й для Європи!

У родині Оксани Кобелецької та Сергія Семенова вже була донечка. Але подружжя мріяло ще й про сина. І коли жінка вдруге завагітніла, обоє дуже сподівалися, що народиться хлопчик. З трепетом Оксана йшла на перше «узі», яке їй провели на восьмому тижні. Від того, що почула, мало не впала: виношує під серцем не одне маля, а відразу… п’ять!

Жінка довго думала, які підібрати слова, щоб повідомити новину чоловікові. Боялась, чи сприйме Сергій те «п’ятірне» щастя. І відразу з його реакції зрозуміла, що він далеко не у захопленні.

Протягом усієї вагітності особлива пацієнтка перебувала під постійним індивідуальним і консиліумним наглядом медиків. Для збереження вагітності на 27-му тижні жінку перевели на третій рівень надання акушерської і перинатальної допомоги в Одеський обласний перинатальний центр. Зовсім скоро її підготували до пологів – для збереження життя матері та малюків було прийнято рішення зробити кесарів розтин. Так на 30-му тижні з’явилися на світ синочки Денис, Влад і Давиді донечки Сашенька і Даша. Найменше маля важило всього 1190 грамів, найбільше – 1810.

Звісно, шлях до виписки з лікарні родина пройшла нелегкий, адже дітки мали окріпнути, навчитися самостійно дихати і їсти. Їм же належало просидіти в маминому животику не менше двох місяців. У таких випадках часто буває, що якесь дитя з багатоплідної вагітності не вдається виходити. А Оксанині дітки міцно вчепилися за життя, і незабаром усі разом повернулися додому, де їх чекала старша сестричка.

Невдовзі одеська родина отримала від Президента особистий подарунок – бус, аби у ньому могли вміститися всі великою сім’єю. Мали і няню. Здавалося б, хоч клопотів багато, але ж не залишилися без опіки та підтримки навіть сторонніх людей. Але в якийсь момент родинне щастя розлетілося на друзки. Тато із сім’ї пішов…

Чому так сталось, Оксана відразу й не хотіла думати. Тим більше, що дітки почали дуже хворіти. З квітня вони лікувалися від бронхіту і запалення легень, ще й віруси підхоплювали один за одним. За весь цей час Сергій ані додому, ані в лікарню до малят не прийшов. І на виписку (а медикам знову вдалося врятувати усі п’ять маленьких життів) до своїх «сонечок» не з’явився. Оксана речі та дітей у бусик зносила сама. На душі було нестерпно важко.

Мама на болючі запитання журналістів відповідала лише сльозою. Вона відмовилася коментувати стосунки із чоловіком. Лише зауважила: «З батьком моїх дітей, Сергієм Семеновим, ми офіційно розійшлися. Кілька місяців тому він з’їхав, а найближчим часом я планую оформити це документально».

Вони прожили разом п’ять років. Знайомі кажуть, що ще під час вагітності дружини Сергій злякався відповідальності та безгрошів’я й хотів піти, але таки одумався і повернувся в родину. Як далі складеться доля цієї сім’ї, невідомо. Психологи радять дружині набратися терпіння і любові й чекати. Вона на це не згідна. Тим часом усі труднощі лягають на її тендітні плечі. І від фінансової допомоги вона не відмовиться. Гроші можна перераховувати на картку «Приватбанку» 4149 4991 0124 5379. Отримувач – Кобелецька Оксана Вадимівна.

Наталія КРАВЧУК 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися